2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

„Hozni kezdtem a formámat”

Nikolić duplázott az MLS-ben, a forduló csapatába választották

Remekül kapta el az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) ritmusát a télen Chicagóba szerződött Nikolić Nemanja. A zentai születésű támadó klubja eddigi hat tétmérkőzésén négy gólt lőtt, legutóbb a New England Revolution elleni duplájával járult hozzá a keleti főcsoport harmadik helyén álló Fire 3:0-s győzelméhez. A magyar játékost teljesítményének köszönhetően a forduló csapatába is beválogatták, ahol a középcsatár virtuális szerepét osztották rá.

Nikolić elmondása szerint egyre jobban hozzászokott a légkörhöz, a stadionokhoz, az ellenfelekhez, és csapata őt magát is egyre jobban ismeri. „Tudják, hogy merre indulok a pályán, hova helyezkedem. Jó úton vagyunk, jól szereplünk. Most három nehéz mérkőzés következik idegenben, de nem aggódom, mert megvan a saját stílusunk, és egyre jobbak vagyunk” – mondta Nikolić a sportfaktor.hu-nak. A magyar közönség számára idegen amerikai bajnokság kellemes csalódás volt Nikolićnak: „Eddig is tudtam, hogy a liga fejlődik és sok a sztár, de már azt is látom, mennyire rendben vannak a stadionok, és a bajnokság marketingje is elképesztő. Amerikában az emberek minden sportot imádnak. Jó iramú meccseket játszunk, amelyeken sok a helyzet, mert mindenki támadni akar.”

A csatár bízik benne, hogy a sikeres szereplések folytatódni fognak, és a magyarországihoz vagy a varsóihoz hasonló formát képes nyújtani az MLS-ben is. „Örülök, hogy itt is elkezdtem hozni a formámat. Van, aki szerint ezek csak a szokásos Nikolić-gólok, de mindegyikért sokat kell dolgozni. Tisztában voltam vele, hogy lesznek nehéz pillanatok, de a futballban az a legfontosabb, hogy legyőzzük az akadályokat. Mindig bíztam magamban.”

Az említett híres játékosok közül Bastian Schweinsteiger nem sokkal később érkezett a chicagói alakulathoz, Nikolićnak így alkalma nyílt közvetlen kapcsolatba lépni a német világbajnokkal: „Tökéletesen profi és nyitott ember, mindannyiunkat segíti. Mindig van olyan tanácsa, amit érdemes megfogadni. Látszik rajta, hogy világklasszis, elképesztő, hogy még mindig mennyire motivált, nagyon örülök, hogy egy csapatban vagyunk.” Nikolić azt is elárulta, nem készül külön a nagy játékosokkal való találkozásra, a csapattal elért győzelmekre vágyik.

Környezetváltásáról elmondta, mindenhol jól érzi magát, így Amerikában is. „A belvárosban élünk, minden közel van. Rengeteg a park a lakásunk környékén, a Michigan-tó pedig csak egy ugrás. Olyan helyen lakunk, ahova minden Chicagóba látogató turista eljön. Szeretek itt élni, csak az edzésekre kell autóval menni, minden más elérhető gyalog.” A játékos kiemelte, családja jelenléte sokat jelent számára, de egy labdarúgó életében benne van a gyakori helyváltoztatás.

Az Amerikába költözött játékos nem kapott meghívót Bernd Storck szövetségi kapitánytól a Portugália elleni vb-selejtezőre, de ez Nikolićot saját elmondása szerint nem viselte meg: „Várható volt, hogy nem kell hazamennem, a kapitány fel is hívott. A legfontosabb, hogy őszintén beszéljünk. Nyáron még két meccs lesz, tudom, hogy előttem is nyitva áll a válogatott kapuja. Azon munkálkodom, hogy jó formában legyek. Beszélni fogunk a kapitánnyal, a döntést pedig közösen hozzuk meg.”