2024. április 26., péntek

Fitnesszel az egészségért

Adán tavaszi sportnapot tartottak

A Pilates-Relaks Sportegyesület vasárnap kilencedik alkalommal szervezte meg sikeresen az Adai Tavaszi Sportnapot, amelyen változatos fitneszfoglalkozások várták a mozgásra vágyó gyerekeket és felnőtteket.

A Tegyél egy lépést az egészségedért! mottóval meghirdetett rendezvényen vajdasági és magyarországi előadók vezetésével kangoo-, rocrobic-, gymstick muscle, zumba-fitness-, pilatesz-, crossfit-, hit step aerobic foglalkozások várták a helybeli és vidéki részvevőket 10 és 17 óra között Adán az általános iskola tornatermében. A rendezvényt adai New Ada Dance Táncklub táncosainak és a Vöröskereszt helyi csapatának bemutatója tette színesebbé, valamint a helyszínen egészségügyi méréseket is végeztek a szakemberek.

– Minden alkalommal igyekszem változatos programot kínálni a sportolni vágyóknak az Adai Tavaszi Sportnapon – magyarázta Horvát Éva, a rendezvény szervezője. – Az a célom, hogy az óvodásoktól az idősebb korosztályig mindenkit megmozgassak. Az emberek rendszeresen érdeklődnek a rendezvény iránt, és szívesen jönnek, habár mindig idegeskedek, hogyan teremtem elő az anyagiakat, de eddig valahogyan sikerült. Minden alkalommal igyekszek újdonságokat bevonni, zökkenőmentes és pörgős programot összeállítani. A rendezvénnyel megpróbálom az emberekben azt tudatosítani, mennyire fontos az egészséges életmód és a sportszellem, hogy egészséges életet éljenek. Ezzel is biztatva őket, hogy mindennap tornázzanak, és tegyenek egy lépést az egészségükért. Lehet, hogy valakinek ez lesz az első lépés, másnak viszont már a tízezredik alkalom. Az idén az újdonság a gyerekcrossfit, ami eddig csak a felnőtteknek volt, illetve a gymstick muscle, ami rúd és gumikötél segítségével végzett eszközös foglalkozás – közölte a szervező, aki hozzátette, hogy az eddigi kilenc sportnap sikeres volt, és jövőre szeretne egy jubiláris rendezvényt szervezni, amelyre még nevesebb oktatókat hívna meg.