2024. április 27., szombat

Predstavili smo se i u Feketiću

U Kulturnom centru u Feketiću, promocija našeg lista je protekla u prijatnoj atmosferi. Čitaoce smo upoznali sa našim najnovijim izdanjima, iz prve ruke smo ih informisali o najsavremenijim metodama vezano za poljoprivredna pitanja, uz veoma atraktivan program.
Predsednik Kulturnog centra, Ištvan Šarkezi je pozdravio sve prisutne, među kojima su bili stručnjaci za razna pitanja u poljorivredi i drugim oblastima, Arpad Fremond, Viktor Molnar, Robert Otot, Nandor Ujhelji. Prisutne je takođe pozdravila i glavna urednica lista Marta Varju, koja je istakla da je u Feketiću veliko interesovanje za list ,,Mađar So“ kao i za njegova ostala izdanja.
Zatim je Magdolna Nađ, urednik ,,Naptar 2017“ predstavila ovogodišnje izdanje i istakla da je ovo šezdesettreće izdanje ove vrste. Analizirajući,dodala je da se ove godine posebno bave predstavljanjem mogućih načina prosperiranja mladih u svojoj domovini.
Erika Kabok, urednica dodatka našeg lista ,,Hetvege“ je bila idejni tvorac serijala ,,Szorvanyletben“ koja je govorila o okolnostima nastanka ovih izdanja. Elizabeta Herceg je dočarala razna iskustva tokom skupljanja materijala po naseljima.
Ištvan Fodor, urednik naših izdanja ,,Szorvanyletben“ i ,,Menedekben“ govorio je o tome kako je predstavljena revolucija iz 1956.godine, koja sad obeležava šezdesetogodišnjicu, a tema izdanja su objavljeni članci u listu ,,Mađar So“ između 1956-2016 godine a vezane su za revoluciju.
Atila Varga urednik dodatka ,,Magveto“ koji slavi desetogodišnjicu, otvorio je diskusiju o aktuelnim temama iz poljoprivrede, kao i o mogućnostima podrške koju nude razni organi za razvoj. Na ta pitanja su odgovarali pomenuti stručnjaci iz raznih oblasti.
Pored brojnih učesnika kulturno-umetničkog programa, nastupio je i ,,Magyarzo Pistike,, u izvođenju glumca Zoltana Molnara, koji je stvorio izuzetnu atmosferu, pa su gledaoci u veoma dobrom raspoloženju završili veče.