2024. április 26., péntek

Ki nyer ma?

Szombaton 17.45-kor kezdődik a Vedd el a számlát, és nyerj! állami nyereményjáték első húzása, melynek egy részét egyenes adásban közvetítik a Szerbiai RTV 1-es csatornáján

Élő adásban derül ki ma, szombaton, hogy kié lesz egy belgrádi kétszobás lakás, és melyik 12 szerencsés játékos nyer Fiat 500L típusú gépkocsit. A nézők szeme láttára sorsolnak ki továbbá egy két személyre szóló, négynapos párizsi utazást, és kétszer két személyre szóló, tíznapos görögországi tartózkodást. A húzás további részét is az SZRT stúdiójában bonyolítják le, folyamatáról, eredményeiről a live stream révén, azaz élő internetes közvetítés útján tájékozódhatnak az érdeklődők (www.uzmiracun.rs és www.rts.rs).

Az első húzásban a március 10-én 23.59-ig beérkezett borítékok beküldői közül kerülnek ki a szerencsés nyertesek. A borítékokat rendőrségi kísérettel szállítják a Szerbiai Posta központjából a stúdióba. Mindazok a borítékok, amelyeket szombaton este nem húznak ki, részt vesznek a következő húzásokban március 18-án, 25-én és 31-én. Közben egészen március 30-áig tovább küldhetik az újabb borítékokat is.
A szürkegazdaság felszámolása érdekében indított állami nyereményjáték díjalapja 135,3 millió dinár.

Március 10-ével bezárólag az ország polgárai összesen 4.182.283, adómemóriás pénztárgépből kiadott, 10-10 nyugtával megtöltött borítékot küldtek el Belgrádba. A Szerbiai Posta közleménye szerint ez a közvállalat 7.840 000 ingyenes, megcímzett borítékot nyomtatott, ebből a polgárok a postahivatalokban országszerte 6.957.343 borítékot vettek át.