2024. április 27., szombat

Új ultrahangos készülék a gyermekkórháznak

Az Újvidéki Gyermekkórház, azaz a Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Egészségvédelmi Intézet tegnap egy új, a magzat és az újszülött ultrahangos megfigyelését lehetővé tevő készülékkel gazdagodott – a Lifeline emberbaráti szervezet Torontóból érkező ajándékát Katarina hercegnő adta át. A szervezet Katarina Karađorđević hercegnő védnöksége alatt tevékenykedik, a donáció értéke húszezer dollár.

– Nagyon boldoggá tesz az, hogy a kanadai szervezettel folytatott együttműködésnek köszönhetően ma is átadhattam egy ilyen berendezést. A gép nagy segítségére lesz az itteni orvosoknak, hozzájárul majd bátor kis betegeink felépüléséhez. Az összes szerbiai gyereknek igyekszünk segíteni – mondta a hercegnő, majd köszönetet mondott az ajándékokat biztosító szervezetnek, akárcsak az ottawai Szent István-templom híveinek, akik pénzgyűjtési akciójukkal hozzájárultak a berendezések megvásárlásához.

A látogatás alkalmával dr. Jadranka Jovanović-Privrodski, az intézet megbízott igazgatója megköszönte a támogatást, majd alátámasztotta, hogy a berendezés nagy mértékben megkönnyíti majd orvoskollégái munkáját. Emlékeztetett arra, hogy a kórház már hosszú évek óta sikeresen együttműködik a hercegnővel és a Lifeline szervezettel. Katarina Karađorđević legutóbb tavaly decemberben adott át egy hasonló készüléket, akkor a belgrádi Anya és Gyermeke Intézetnek.