2024. április 26., péntek

Étkeztetési program a rászorulóknak

Ada községben 87 diák és 24 felnőtt részesül meleg ételben

Hétfőn megkezdődött Adán és Moholon a szociálisan hátrányos helyzetű személyek étkeztetési programja, amelynek révén az érintett kisdiákok és felnőttek február 13-ától december 31-éig napi egy adag meleg ételben részesülnek, kivéve az iskolaszünet idejét.

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Az étkeztetési programot Ada község önkormányzata bonyolítja le közösen a két adai és a moholi helyi közösséggel. Az étkeztetési programra 2 millió dinárt fordítanak, a rászorulók pedig a községi szociális gondozói központon keresztül vehetnek részt a programban – tudtuk meg Urbán Mónikától, az illetékes önkormányzati bizottság elnökétől.

– Az idén 24 felnőtt és 87 rászoruló diák kap meleg ételt. A felnőttek között 15 adai és 9 moholi személy van. A gyerekek közül 39-en az adai Cseh Károly-iskola tanulói, 48-an a moholi Novak Radonić-iskola diákjai. Az étkeztetési programra meghirdetett közbeszerzési pályázatot az adai Laguna étterem nyerte meg, amely elkészíti az ételt, és elviszi a helyszínre, ahol az érintettek átvehetik. A diákok az iskolákban kapják meg az ételt, a felnőttek Moholon a helyi közösségben, Adán pedig a nyugdíjas-egyesültben. Az érintettek a helyszínen elfogyaszthatják az ételt, de ételhordóban elvihetik haza is. Mindenképpen az a célja a községi önkormányzatnak, hogy felzárkóztassa a szociálisan hátrányos helyzetű embereket. Ezért nagyon odafigyelünk, hogy a ténylegesen rászoruló személyek mindennap tudjanak enni meleg ételt. A szociálisan hátrányos helyzetű személyek étkeztetési programjának elsődleges célcsoportja a gyerekek, mert a felnőttek egyébként is kapnak valamilyen ellátást a szociális gondozói központtól – mondta Urbán Mónika.