2024. április 26., péntek

Tragikus hétvége a közutakon

Két nap alatt öt személy lelte halálát közúti balesetben

A mögöttünk álló hétvége folyamán több tragikus kimenetelű baleset is történt a szerbiai közutakon. Többen megsérültek, öten pedig meghaltak. Az áldozatok között gyermekek is voltak.
Borban egy fiatal férfi szombatról vasárnapra virradó éjszaka egy körforgalomban áttért a menetirányával ellentétes sávba és frontálisan ütközött egy másik gépkocsival. A sofőr azonnal életét veszítette, autójának négy utasa, valamint a másik gépkocsi sofőrje pedig súlyosan megsérült. Hivatalos nyomozási eredményeket egyelőre nem közöltek, annyit azonban tudni, hogy a 23 éves férfi egy éjszakai szórakozóhelyről indult hazafelé, a gyanú szerint ittas állapotban vezetett.
Egy nappal korábban az ibari úton Kraljevo és Raška között egy személygépkocsi frontálisan ütközött egy tehergépkocsival. A személygépkocsi sofőrje, egy fiatal nő, súlyos sérülésekkel élte túl a balesetet, nyolcéves fia azonban még a helyszínen szörnyethalt. A nyomozás eddigi eredménye szerint az asszony a megengedettnél gyorsabban hajtott, állítólag bevásárlásból tartott hazafelé, ahol idősebb, tízéves fiának születésnapját kellett volna a családnak megünnepelnie.
Szintén szombaton Módoson egy szécsányi illetékességű, 62 éves férfi gépkocsijával halálra gázolt egy harmincéves, szintén szécsányi illetékességű férfit, aki kerékpáron közlekedett. Nem sokkal korábban szombaton a hajnali órákban Kabol környékén történt két személygépkocsi részvételével baleset. Itt összesen hét személy sérült meg, hárman súlyosan, négyen könnyebben.
Vasárnap késő délután a Nagykikinda–Nagybecskerek közúton történt tragikus kimenetelű baleset, amely három személynek okozta a halálát. Nem hivatalos értesülések szerint az áldozatok között gyermek is van. A balesetet feltehetőleg az okozta, hogy az egyik gépkocsi, a főútról mellékútra kanyarodva, nem tartotta be a szabályokat és egy másik gépkocsival ütközött.