2024. április 27., szombat

Újabb mérföldkőhöz érkezve

Ünnepélyes keretek között kezdődött meg csütörtök este Zentán a Teátrum Neked! színházi fesztivál

Huszonegyezernél is több néző látta az elmúlt év során a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásait, hangzott el az intézmény és a Magyar Teátrumi Társaság által közösen életre hívott Teátrum Neked! – Zentai Teátrumi Napok rendezvénysorozat csütörtök esti megnyitóünnepségén, amelyet Gubik Petra és Szomor György, valamint a Hungarian Musical Band fergeteges hangulatú koncertje tett emlékezetesebbé az egybegyűltek számára.

– Újabb mérföldkőhöz érkezett a Zentai Magyar Kamaraszínház azzal, hogy lehetősége nyílt arra, hogy a Magyar Teátrumi Társasággal közösen Zentára hozzon egy olyan színházi fesztivált, amely minden színház álma, és amikor ez az álom teljesül, akkor az igen nagy örömet jelent az intézmény számára – fogalmazott a megnyitóünnepségen Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója. Kiemelte, hogy tavaly 193 előadást játszottak, amelyeket az egész Kárpát-medence területén 21 103 néző látott. Hozzátette: azzal a nyitással, amelyet a Teátrum Neked! fesztivál jelent az intézmény számára, reményeik szerint 2017-ben még tovább tudják növelni ezt a számot.

– Községünk művelődési intézményei, köztük a Zentai Magyar Kamaraszínház is, az elmúlt időszakban olyan magas színvonalú tevékenységet folytatott, amelyre méltán lehetünk büszkék. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy Zenta a Tisza mente jelentős kulturális központjává vált, hiszen rendezvényeinkre nemcsak a helybeliek, hanem a környékbeli települések lakói is szívesen látogatnak el, különösen akkor, ha olyan jelentős művészeti eseményekről van szó, mint a budapesti Nemzeti Színház vendégszereplése vagy a most útjára induló új fesztiválunk – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere, aki ezt követően kitért az önkormányzat szerepvállalásának fontosságára, valamint annak jelentőségére, hogy hamarosan megkezdődik az új kamaraterem kialakítása.

A megnyitót követően Gubik Petra és Szomor György, valamint a Hungarian Musical Band Esővé vált könnyek című zenés estjét kísérhették figyelemmel az érdeklődők.

A fesztivál programja pénteken napközben különféle gyermekprogramokkal, este pedig Koncz Gábor Gyorsvonat című előadásával folytatódott.