2024. április 27., szombat

Rátámadtak egy anyára a migránsok

Az állítólag kiskorú gyanúsítottak az elmondások szerint a kisbabát akarták elragadni

Kedden Obrenovacon néhány migráns rátámadt egy anyára, aki a babakocsiban kisbabáját tolta, másik kezével pedig ötéves kislányát és nyolcéves kisfiát vezette. Az anya fivérének elmondása szerint a migránsok először megütötték a nőt, majd megpróbálták kicsupálni kezéből a babakocsit.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügyről, vagyis hivatalos forrásból senki nem erősítette meg a bűncselekmény elkövetésének pontos körülményeit. Annyit mondtak, hogy valóban bejelentettek egy migránsok által elkövetett támadást, amelynek egy nő az áldozata. Az ügyészséget tájékoztatták a feljelentésről.
Miroslav Čučković polgármester szavai szerint megengedhetetlen, hogy a migránsok így hálálják meg a helyiek vendégszeretetét. Azt is hozzátette, hogy mindennek ellenére nem szabad ítélkezni, meg kell várni a hivatalos nyomozás eredményét. A támadás egy pénzváltó iroda előtt történt. A pénzváltó épületére térfigyelő kamerát szereltek, így a rendőrség és az ügyészség videofelvételen tekintheti meg az eset körülményeit, mondta Čučković.
Az áldozat fivére, Predrag Velimirović, azt mondta, hogy nővérének egy járókelő segített, ő üldözte el a feltehetőleg kiskorú migránsokat. A sajtóértesülések nem térnek ki arra, hogy most hol vannak a feltételezett elkövetők.