2024. április 26., péntek

Vivaldi nyomában

A zombori Musica Viva énekegyüttes fölhívást tett közzé a hazai és a régió énekesei, hangszeres előadói számára, hogy csatlakozzanak a Vivaldi nyomában elnevezésű koncertprogramhoz.

A 15 éves Musica Viva (Fotó: Fekete J. József)

A 15 éves Musica Viva (Fotó: Fekete J. József)

A Musica Viva az idén ünnepli fönnállásának másfél évtizedét. A jubileumra Antonio Vivaldi Gloria (RV 589) című hangszeres-énekes kompozíciójának előadásával készül. Az énekes szólistákra, zenekarra és vegyes karra írt kisoratórium mintegy fél óráig tart, ezért a programban még néhány rövidebb Vivaldi-szerzemény is szerepel. Azok az előadók, akik jelentkeznek a föllépésre és nem Zomborban vagy környékén élnek, személyre szabott on-line utasításokat kapnak, és lehetőségük nyílik Skype révén konzultálni a felkészülés során, egészen június végéig. Ekkor a Vöröskereszt monostorszegi táborában az összes föllépő ötnapos tábor során közösen készül a júliusban bemutatásra kerülő koncertre.
A tervek szerint a Vivaldi-hangversenyen csaknem ötven muzsikus és zenész lép közönség elé.
A projektről és a jelentkezési föltételekről az érdekeltek a Musica Viva énekegyüttes honlapján (http://www.musicaviva.rs/desavanja/vivaldijem-tragovima) tájékozódhatnak.