2024. április 26., péntek

Több mint száz szélsőségest megöltek egy amerikai légicsapásban

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat több mint 100 tagját megölték a szélsőségesek egyik szíriai tábora ellen végrehajtott amerikai légicsapásban - jelentette be pénteken az Egyesült Államok védelmi minisztériumának egyik névtelenséget kérő tisztségviselője.

A légitámadást egy B-52-es típusú bombázó hajtotta végre az Aleppótól nyugatra lévő Idlíb tartományban.

A repülőgép összesen 14 bombát dobott a dzsihadisták létesítményére - mondta az illetékes, aki szerint elég magas bizonyossággal kijelenthető, hogy nem voltak civil áldozatok.

A Washington vezette terrorellenes katonai szövetség egyebek mellett légicsapásokkal támogat ellenzéki fegyveres csoportokat az Iszlám Állammal és más dzsihadista csoportokkal szemben Szíriában.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet pénteken jelentette, hogy az al-Kaida kötelékébe tartozó Dzsabhat Fatah as-Sám (korábbi nevén an-Núszra) több mint 40 harcosa halt meg egy légicsapásban Szíria északnyugati részében. Egyelőre nem tudni, hogy ugyanarról a bombázásról van-e szó, amelyről az amerikai illetékes beszélt.

A Pentagon közlése szerint csütörtökön Líbiában az amerikai légierő B-2-es típusú bombázógépei és pilóta nélküli repülőgépek mértek csapást csütörtökre virradóra az Iszlám Állam két fegyveres táborára, és több mint 80 dzsihadistát öltek meg.