2024. április 27., szombat

Hamarosan befejeződik a színházterem felújítása

Új helyszínen a Top Expo – Tejfeldogozó üzem létesül

2016 a többszintű választások éve volt országunkban, és Topolya község választói ismét bizalmat szavaztak a Vajdasági Magyar Szövetségnek, amely ezúttal is a legerősebb pártnak bizonyult, így az elkövetkező időszakban is meghatározó szerepe lesz régiónk jövőjének alakulásában. Tegnap Fremond Árpád, a párt községi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón értékelte az elmúlt esztendőt, és ismertette az idei évre vonatkozó terveket:

Fremond Árpád a sajtótájékoztatón (Benedek Miklós felvétele)

Fremond Árpád a sajtótájékoztatón (Benedek Miklós felvétele)

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni Topolya község polgárainak a töretlen bizalmat; ugyanakkor a Vajdasági Magyar Demokrata Párt topolyai és kishegyesi körzeti szervezetének is köszönettel tartozunk, velük koalícióban indultunk ugyanis a választásokon, felismerve, hogy érdekeinket csak közösen, összefogva tudjuk képviselni, és bízom abban, hogy az elkövetkező időszakban is az összefogás jegyében fogunk tudni közösen dolgozni. El kell mondani azt is, hogy kitűnő az együttműködésünk a Szerb Haladó Párttal, és egységesen munkálkodunk a problémák megoldásán. Mivel a tanács tagjai közül többen az előző összetételű vezetőségben is benne voltak, a választásokat követően rövid idő kellett ahhoz, hogy mindenki teljes erőbedobással kezdjen el dolgozni; és Kislinder Gábor polgármester úr vezetésével egy sikeres évet tudott zárni a topolyai helyi önkormányzat. Anyagilag stabil az önkormányzat, és teljes erőbedobással a projektumok megvalósítására tudunk koncentrálni – nyilatkozta Fremond, majd részletesen ismertette az elért eredményeket. Beszélt többek között a Zentai úti kerékpárút projektjének lezárásáról, a terek kialakításának befejezéséről, a Művésztelep felé vezető út munkálatairól, de kiemelte azt is, hogy a Vénusz bontására vonatkozó pályázat is lezárult. Fremond arról is beszámolt, hogy legutóbbi sikeres pályázatuknak köszönhetően 13 millió dinárt nyertek a tartományi szervektől, amely összeget az ipari park fejlesztésére fordítják majd. Több iskolában, illetve a művelődési intézmények épületeiben is történtek felújítások, nagyobb összegű beruházások – nyilatkozta a politikus, majd kiemelte, hogy ezt a jövőben is szeretnék folytatni, valamint a községhez tartozó helyi közösségek fejlesztését is.

Fremond az idei feladatok között első helyen a gyógyszertárak gondjainak a megoldását említette:

– A legégetőbb olyan probléma, amely közvetlenül érinti a polgárokat az egész község területén, az a gyógyszertárak felszerelése és a gyógyszerellátás. Ezt szeretnénk most, az év elején rendezni. Az elmúlt évek során felhalmozódott bizonyos mennyiségű adósság, és olyan áldatlan állapot alakult ki, hogy a betegek nem tudnak gyógyszerhez jutni az állami gyógyszertárakban. A VMSZ-nek érdeke, hogy a községben élő minden polgár számára elérhetőek legyenek a gyógyszerek. Éppen ezért legkésőbb február közepéig egy magáncég bevonásával teljes egészében megoldjuk ezt a gondot – mondta Fremond, majd más projektumokat is ismertetett. Mint mondta, az év első felében befejeződik a topolyai színházterem felújítása és teljes felszerelése, csakúgy, mint a Vénusz bontása, megtörténik a piac körüli parkoló felújítása, a helyi közösségek területén megvalósuló projektumok közül pedig kiemelte a pacséri gyógyfürdő fedett medencéjének a kialakítását. Az év második felére elkészül két fontos projektum, a szennyvíztisztító és a Vénusz helyén létesítendő új fedett medence fő terve. A tervek szerint ugyanebben az időszakban egy tejfeldolgozó üzem is létesül az ipari parkban, és szeretnének egy tehergépjárművet is vásárolni, amelyet az állati tetemek elszállítására használnának. Fremond arról is beszámolt, hogy az idén nagyobb súlyt helyeznek a Top Expo szervezésére, és a rendezvény új helyszínen, a piactéren várja a kiállítókat és a látogatókat az egész régióból.

Végezetül azt is el kell mondanunk, hogy községünk területén több helyen is helyi közösségi választások lesznek az idén, ezekre a VMSZ már most megkezdte a felkészülést.