2024. április 27., szombat
ZOMBOR

Várják a jelöléseket a Februári Díjra

A városi elismerések odaítélését előkészítő bizottság nyilvános felhívást tett közzé a Város Oklevele, közismertebb nevén a Februári Díjra tett jelölések begyűjtésére.

Az elismerés átadására február 17-én, a város napján kerül sor, azon a napon, amelyen Zombor 1749-ben szabad és királyi város rangjára emelkedett.

Az Oklevél a 2016-ban elért kiemelkedő tevékenység jutalmaként ítélhető oda, amely számos területet ölel fel. Így a tudomány, a művelődés és művészet, irodalmi, zenei, színpadi, rádiós és televíziós, képzőművészeti, iparművészeti alkotótevékenység, publicisztika és újságírás, területrendezés, építészet, környezetvédelem, tanügy, sport, egészségügy és egészségvédelem, szociális és humanitárius munka területén kifejtett tevékenységéért kaphatja meg a kitüntetett, de voltaképpen minden olyan eredmény számításba jöhet, amely különösen fontos volt Zombor város számára az elmúlt esztendőben.

Az Oklevél nem kollektív elismerés, tehát csupán magánszemély kaphatja meg. Ugyanannak a személynek többször is odaítélhető, de csak tíz év elteltével, illetve ezen az időszakon belül is, de külön indoklással.

A jelöléseket január 13-áig várják a városi közigazgatás szolgáltató központjában, illetve az illetékes bizottság postacímén (Trg Cara Uroša 1., Odeljenje za društvene delatnosti, Komisija za sprovođenje postupka za utvrđivanje predloga za dodelu povelje i nagrade). A lezárt borítékon fel kell tüntetni a következőket is: Predlog za Povelju grada Sombora – ne otvarati.

Az elismerésre önmagát senki sem jelölheti.