2024. április 27., szombat

Igor Mirović Bégaszentgyörgyön

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap Bégaszentgyörgy községben járt. A községházán tárgyalt Mitar Vučurević polgármesterrel és a községi tanács tagjaival. A beszélgetésen jelen volt Nedeljko Kovačević, a Nagyberuházási Alap igazgatója is.

A kormányfő Bégaszentgyörgyön a házigazdáival megtekintette a csatornahálózat építését, ellátogatott a felújított művelődési házba. Kifejezte a reményét, hogy a jövőben jobb lesz a tartományi kormányban az együttműködése a bégaszentgyörgyi községgel, annak érdekében, hogy javítsanak a vidék településeinek a kommunális infrastruktúráján, a vízellátástól kezdve a csatornahálózatok kiépítéséig. Közösen dolgoznak majd a beruházók idecsalogatásán is, mert mint mondta, ebben kell keresni az itt élők jövőjét. Kifejezte a reményét, hogy ennek az együttműködésnek az első eredményei már a 2017-es évben láthatók lesznek.
Ezt követően Banatsko Karađorđevón megtekintette a helybeli Nikola Tesla Általános Iskola új tornatermét. Hamarosan nagyszabású felújítási munkálatok kezdődnek az iskolában.
Csőszteleken a kormányfő ellátogatott a nehéz anyagi helyzetben levő Glušac családhoz. Az öt gyereket egyedül nevelő Zorica Glušac a községtől telket kapott, amelyen majd tavaszra házat építenek a családnak. Igor Mirović kijelentette, hogy a nagy szavak, fejlesztési tervek mellett sokszor nem látjuk az egyszerű emberek mindennapjait. Ezért mindenkinek többet kell tennie a szükséget szenvedők megsegítése érdekében.