2024. április 27., szombat

Csalás és ámítás: Boszorkányfojtogatás 200 euróért

Egy súlyosan beteg kisfiú apját ejtette át a nagybecskereki férfi

A nagybecskereki Alapfokú Ügyészség vádindítványt nyújtott be az Alapfokú Bíróságnak a 61 esztendős R. T. ügyében, akit csalással és megtévesztéssel vádolnak. Magát természetfeletti erők birtokosának adta ki, s elvállalta, hogy kigyógyítja a szerémségi nagyolaszi (Manđelos) K. P. súlyosan beteg kisfiát, mondván: megfojtja és széttépi a fiút uraló boszorkányt. Ezért a „szolgáltatásért” 24 ezer dinárt fizettetett a csalás naiv áldozatával.

K. P. több alkalommal hozta a kisfiát Nagybecskerekre a „terápia” végett. A terápia abból állt, hogy R. T. hodzsának beöltözve különféle rituálékat hajtott végre, füveket gyújtott meg és imákat mormolt. Az ügyészség értesülései szerint a megtévesztett K. P. tavaly szeptember és december között több alkalommal is „kezelésre” vitte fiát a gyanúsítotthoz. Minden egyes szeánszért 24 ezer dinárt kért.

Három hónap után az apa panaszkodni kezdett, hogy a fiának nem javult az állapota. R. T. erre is tudott „gyógymódot”. Azt mondta, hogy a gyermeket túlságosan veszélyes erők szállták meg, viszont továbbra is hiszi, hogy meg tudja fojtani a boszorkányt, méghozzá úgy, hogy ráuszítja a sátán nagyköveteit. Ezen végső szolgáltatásáért viszont már 3 ezer eurót kért, a sértett nem volt hajlandó ekkora összeget fizetni.