2024. április 26., péntek

Adomány a zentai kórháznak

Új matracok érkeztek a szülészeti osztály részére

Hétfőn 12 új matracot kapott a Zentai Közkórház szülészeti osztálya, köszönhetően a szabadkai Caritasnak és a gyűjtést indítványozó, szabadkai illetőségű Hegyközi Németh Mónikának, aki nemrég itt adott életet gyermekének.

Dr. Vasas Mihály átvette az ajándékot (Szögi Csaba felvétele)

Dr. Vasas Mihály átvette az ajándékot (Szögi Csaba felvétele)

A gyűjtés a zentai Művelődési Házban kezdődött egy koncerttel október 9-én, ahol önkéntes adomány volt a belépődíj, ezt követően pedig a Caritas aktivistái mozgósították a környékbeli önkormányzatokat és vállalkozókat.

Az adományt Ritz Gábor, a Szabadkai Egyházmegyei Caritas főkoordinátora adta át dr. Vasas Mihálynak, a kórház igazgatójának, aki, miután megköszönte ezt mind a szervezőknek, mind az adományozóknak, elmondta, a szülészeti osztályon már igencsak rossz állapotban vannak a fekhelyek, sok kritika is éri őket emiatt, de sajnálatos módon mindig valami másra, sürgősebbre megy el a pénz – mindenesetre különösen hálásak az ajándékért. Ígéretet kaptak, hogy az akció továbbra is folytatódik, hogy végül az osztály teljes matracállományát ki tudják cserélni. Vasas doktor hangsúlyozta, hogy a konkrét ajándékon túl annak örül a legjobban, hogy az adományozók gesztusa azt is elárulja, értékelik a zentai kórház munkáját, bizonyítva, igenis szükség van erre az intézményre, ugyanis nagyon sok harcot kell megvívniuk, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között egyáltalán fenn tudjon maradni.

Tehát az akció folytatódik, mi is felhívjuk elsősorban a vállalkozók figyelmét, hogy a Caritas várja a további adományokat e nemes célra.