2024. április 27., szombat
TENISZ

Novak visszavághat Párizsért

A címvédő és világelső Novak Đoković a ranglistán 33. német Philipp Kohlschreiberrel kezd a hétfőn rajtoló wimbledoni tornán, az elődöntőben pedig esetleg visszavághat a svájci Stan Wawrinkának a Roland Garros döntőjében elszenvedett vereségért. Novak ellenfele a 2. fordulóban Lleyton Hewitt, a 3. fordulóban Bernard Tomić, a nyolcaddöntőben Marin Čilić, a negyeddöntőben pedig Kej Nisikori lehet. A másik ágon Rafael Nadal dolga a legnehezebb, hisz a nyolcaddöntőben David Ferrerrel, a negyeddöntőben Andy Murray-vel, az elődöntőben pedig Roger Federerrel is összekerülhet.

Viktor Troicki első ellenfele a kazah Nedovjeszov, Dušan Lajović a német Tommy Haasszal, Janko Tipsarević a spanyol Granollersszal, Filip Krajinović pedig a francia Nicolas Mahut-vel kezd.

A nőknél Ana Ivanović a kínai Csuval, Jelena Janković az orosz Jelena Vesznyinával, Bojana Jovanovski a német Tatjana Mariával, Aleksandra Krunić az olasz Roberta Vincivel, a magyar Babos Tímea pedig a cseh Petra Cetkovskával mérkőzik az 1. fordulóban.

Györe Lászlónak volt alkalma az új nagy sikerre, a milánói salakpályás challengeren mégis a lényegesen tapasztaltabb argentin Federico Delbonis jutott az elődöntőbe. Az első játszmában az ellenfelek breaket váltottak, majd 6:5-ös vezetésnél Györe jutott két játszmalabdához. Delbonis mindkettőt mentette, majd a rövidítésben nyerte meg a maratoni hosszúságú játszmát. A másodikban az argentin 3:1-nél jutott előnyhöz, Györének pedig 4:2-nél volt breakalkalma. Ezt sem tudta kihasználni, amit követően Delbonis rutinosan zárta a meccset.

NOTTINGHAM. – A férfitorna negyeddöntőjében: Dolgopolov–Lu 6:4, 4:6, 7:6, Querrey–Simon 5:7, 7:6, 6:4. elődöntő: Isztomin–Bagdatisz 1:2 – feladás, Querrey–Dolgopolov 4:6, 6:3, 7:5.

EASTBOURNE. – A női torna elődöntőjében: Benčić–Wozniacki 3:0 – feladás, A. Radwanska–Stephens 6:1, 6:7, 6:2.

MILÁNÓ. – A challenger negyeddöntőjében: Delbonis–Györe 7:6, 6:3.

LENZERHEIDE. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Sadiković–Erić 6:4, 6:4.

TELAVI. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Spigarelli–Stolmár 6:4, 6:1.