2024. április 26., péntek
BIRKÓZÁS

Bajnok és ismét első ligás a Zenta

A zentai bajnokcsapat

A zentai bajnokcsapat

A várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően a Zenta Birkózóklub csapata nyerte meg a II. ligát, amelynek utolsó két fordulóját a Tisza-parti városban rendezték meg vasárnap. A Zörgő László vezette Zenta hat győzelemmel és egy döntetlennel, 20 ponttal nyerte meg a bajnokságot, megelőzve a Kragujevacot, amely 18 pontot gyűjtött, és a harmadik helyezett zobori Sokót (17 pont). A bajnoki cím azt is jelenti, hogy a Zenta, amely az előző idényben kilépett az I. ligából, a következő szezonban ismét a legerősebbek között indulhat.

A 6. forduló eredményei: Kupuszina–Zenta 0:7 – k. n., TENT (Obrenovac)–Kragujevac 0:8, Fruškogorac (Kamenica)–Omladinac (Botos) 4:4, Soko (Zombor)–Ljubomir Ivanović Gedža (Mladenovac) 5:3. A 7. forduló: Ljubomir Ivanović Gedža–Kupuszina 7:0 – k. n., Omladinac–Soko 2:6, Kragujevac–Fruškogorac 8:0, Zenta–TENT 7:1.

A végeredmény: 1. Zenta 20, 2. Kragujevac 18, 3. Soko 17, 4. Ljubomir Ivanović Gedža 17, 5–7. TENT, Omladinac, Fruškogorac 11, 8. Kupuszina 5 pont.

A bajnokcsapat tagjai: Nagy Dániel, Stefan Pajić, Vass Tamás, Nagy Tamás, Fekete Erik, Dimović Krisztián, Molnár Ákos, Almási Bence, Kalmár Csongor, Aleksandar Šefer, Fodor Róbert, Polgár Ákos.