2024. május 9., csütörtök

Szerbiai nyílt íjászbajnokság Kishegyesen

Vasárnap Kishegyesen, a Welker-tanyán tartották meg a Szerbiai Íjászszövetség nyílt országos bajnokságát. A 11 órakor kezdődő versenynek ideális és természetes környezetet adott Kishegyes egykor legszebb tanyája, az egyedüli nehézség az odajutással volt, a résztvevőknek egész portengerrel kellett megküzdeniük, míg az aszfaltos úttól eljutottak a Welkerig. Ez talán még vadregényesebbé tette a bajnokságot, amelynek a Bácsér Íjászklub volt a házigazdája. Az eseményt Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere, Svilanović Dragan, a Szerbiai Íjászszövetség elnöke és Szalma István, a Bácsér elnöke nyitották meg.

A bajnokságnak 120 résztvevője volt, akik csoportokban járták végig a pályát, amelyen összesen 12 célpont volt. A célpontok távolsága 3 és 60 méter közötti volt. Szalma István, a Bácsér elnöke elmondta lapunknak, hogy a megmérettetésen az összes íjkategória és a pionírtól a veteránig minden korosztály képviseltette magát. Némely kategóriában mindössze 1-2 versenyző indult, legtöbben a csupasz íj, a csigás íj, a longbow és az olimpiai íj kategóriákban versenyeztek. A csupasz íj kategóriában Koroknai Gábor (Castle Archery) lett az első, csigás íj kategóriában Varga Béla (Castle Archery), longbow kategóriában Tádián Zsolt (Bácsér), olimpiai íj kategóriában pedig Jonkić Marko (Arena).

Az országos szintű versenyt Kishegyes község, a kishegyesi helyi közösség, az Agriromagna Mezőgazdasági Vállalat, valamint a Szerbiai Íjászszövetség támogatták.