2023. február 1., szerda

Jó reggelt! (2021-05-24)

A múltkor panaszkodott az egyik ismerősöm, hogy az idén bezzeg nem is nagyon volt tavasz. Itt van május második fele, ilyenkor már általában melegebb az idő, tehát a szó klasszikus értelmében vett tavasz az idén elmaradt.

Nem akartam vitázni, mert igazából nem is nagyon tudom már hogy mi az a szó, hogy klasszikus értelmében vett tavasz, amiről beszélt. Az utóbbi pár évben én személy szerint két nagy évszakra osztom az évet. Ők a hideg és a meleg. Persze, látom én is szeptemberben, ahogy átengedi magát a természet az ősznek, ugyanúgy, ahogy a virágzást is tavasszal, viszont hőmérsékleti szempontból (amire a barátnő is gondolt) elveszítettem szinte minden érzékem.

„Kell kabát vagy nem kell kabát?” alapelven működöm, és nem vagyok az egyetlen. Ugyanezt mondta az egyik komám is, aki ritkán panaszkodik, viszont a pár éve tartó borzasztó meleg nyarak miatt már lármázott egyszer-kétszer.

Hogy most mit is akartam ezzel konkrétan mondani? Talán csak annyit, hogy megint elegünk lesz a melegből már július első napjaiban, csak maradjunk türelemmel.