2022. május 24., kedd

Jó reggelt! (2021-02-11)

A mai közösségi oldalak szférája valahogy olyan, mint a régi bűvészműsorok. Az ember illúziókat gyárt, viszont taps helyett lájkokat kap és és a végén még csak ki sem fizetik, mint ahogy a klubok tulajdonosai teszik a szemfényvesztőkkel. Ehelyett az ember, ha nem vigyáz inkább magát keveri kellemetlen pénzügyi helyzetbe.

A kedvenceim ebben a tekintetben kétségkívül a fiatal fitnesz, illetve life-coach hölgyek, akik az egészséges életmód mellett, divattanácsokat és recepteket osztogatnak, valamint szebbnél szebb és előkelőbbnél előkelőbb ruhakölteményekben pózolnak a kamera objektívjének. Persze, vannak olyan esetek, amikor ez az egész legitim. Sok nőt látok az ismerőseim közül is erre „specializálódni”, viszont a nyugati életszínvonal hiánya miatt, ezeknek a nőknek különböző trükkökhöz kell folyamodniuk.

A legutolsó ilyen kirohanást akkor láttam, amikor az egyik nőnemű ismerősöm feltöltött egy képet arról, hogy valami puccos pezsgőt kortyolgattak a barátnőivel. Na most, a matek végtelenül egyszerű: pont voltak annyian, hogy 1000 dinár alatt megússzák fejenként az egy-egy pohár pezsgőt. Nem is annyira trükk, viszont ha már exkluzivitás meg flanc, akkor legyen mindenki előtt egy üveg!

Ezt azonban nem lehet, mert szegény csajok ugye, munkanélküliek, a szülőknek pedig amúgy sem túl rózsás a helyzete, ezért egyedül így lehet a szemétdomb fölé szivárványt varázsolni…