2021. január 16., szombat

Jó reggelt! (2020-12-04)

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz karácsonykor. Vagyis arra, hogy bezár-e bennünket a kormány a katolikus ünnep idejére, mint ahogy ezt tette húsvétkor, hogy aztán két hétre rá szemet hunyjon arra, amikor az államalkotó nemzet tömegesen „egy tálból kanalaz”.

Viccet, nemzeti és vallási különbségeket félretéve, csakugyan érdekel, hogy mi lesz a fáma, és mivel rukkol elő a válságstáb és az államvezetés.

Mondom mindezt a legfrissebb szigorítások tükrében.

Sok ismerősömnél sikerült kivágni a biztosítékot az újabb korlátozásokkal. Közülük többen vállalkozók. Már eddig is mínuszokkal küszködtek, a további rövidítések pedig sok üzletnek beverhetik az utolsó szöget is a koporsójába.

Vannak zenész kollégáim, akik szó szerint felzabálták a megtakarításaikat. Olyanról is hallottam, hogy a gyári melósoknak pedig akkor is menniük kell melózni, ha pozitív a tesztjük.

Mindeközben az ellenőrök a buszállomásokon a járművek ötven százalékos kapacitását matekozzák.

Ha autóval megyek haza az ünnepekre, én is megfelezem a kocsi szállítóképességét. Rajtam kívül még másfél ember jöhet velem. Hogy az a „fél” deréktől lefelé vagy felfelé jön, ráhagyom. Nem vagyok azért annyira szigorú.