2021. január 19., kedd

Jó reggelt! (2020-11-25)

Dávid Csilla felvétele
Dávid Csilla felvétele

Tegnap értesítés érkezett az oviból, hogy csütörtöktől csak azokat a gyerekeket fogadják, akiknek mindkét szülője igazolni tudja, hogy munkaviszonyban van. Ez a hír engem nagyon elszomorított, hiszen a gyerekek többsége imád óvodába járni, és ezt ezzel sokuktól megvonják. Az óvoda számukra a játék, a vidámság, a barátkozás helyszíne, ami nagyon fontos nekik. Télidőn mindig sok közöttük a beteg, hol az orruk folyik, hol köhögnek, hol lázasak, és olyankor pár napig nem mennek, de aztán ismét visszatérnek az intézménybe, az ő kis birodalmukba.

Néhány órával a kijelentés után kiderült, hogy mégsem kell munkáltatói igazolás. A válságtörzs csak arra kérik a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye a gyermekét, ezzel szolgálva a megelőzést.

Én egy kicsit eltúlzottnak találom ezt a kérést, hiszen az ovisok körében eddig nem terjedt a szóban forgó vírus, legalábbis nem értesítettek róla bennünket, vagyis joggal hihetem, hogy ők nem veszélyeztetettek, annál is inkább, mert erről több helyen is lehet olvasni. A szülők esetében már bőven akad fertőzött, de azoknak a gyerekei nyilván otthon maradnak. Szóval el vagyok keseredve, és értem én az aggódást, de akkor is keserű szájízzel gondolok arra, hogy az amúgy is már felére fogyatkozott ovis csoportokban egyre kevesebb játszótársuk lesz a gyerekeknek.