2022. december 5., hétfő

Jó reggelt! (2019-10-02)

A gála végén a fellépők mind a színpadon táncoltak és muzsikáltak (Gergely József felvétele)
A gála végén a fellépők mind a színpadon táncoltak és muzsikáltak (Gergely József felvétele)

Ha valami jó, azt észre kell venni, meg kell becsülni, és hangot is kell neki adni. Úgy érzem, valódi elismerés illeti a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetet és a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaságot, akik immáron harmadszor szervezték meg a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót és Sokadalmat, hiszen olyan színvonalas programot kínáltak a népzenét és a néptáncot kedvelő közönségnek, melyhez hasonlót nem nagyon lehet találni a környékünkön. Úgy összerakták a szombaton lebonyolított rendezvényt, hogy azok sem unatkoztak, akik az indulástól a végéig jelen voltak.

Mindig volt mit látni, hallgatni. Nem voltak üres járatok, kint a folksátorban egész délután egymást követték a jobbnál jobb népzenei koncertek, lemezbemutatók, bent a sportcsarnokban a táncé és a tánctanításé volt a főszerep, szóval mindenki kedvére válogathatott.

Az eseménnyel a teljes vajdasági népzenei közösséget megszólították, gondolva minden generációra, a legkisebbektől a felnőttekig. Már alig várom a következő évi táncháztalálkozót.