2021. január 25., hétfő

Jó reggelt! (2015-04-18)

Nagy bosszúság, ha a pók elviszi az ember autóját. Persze az estek többségében okkal. Velem is ez történt, mérges voltam, de mit lehet tenni, vétkeztem, ki kell fizetni az 5000 dinárt, ennyi a viteldíj „pókkal”. Ezenfelül van még a 2500 dináros büntetés, amely a tilosban parkolásért jár. Ezzel sem lehet vitatkozni, ki kell fizetni, s okulni belőle.

Szabadkán a gyűjtőhelyen, ahol a vétkes sofőr hozzájuthat autójához, már nemcsak pénzbe kerül a kocsi visszaszerzése, de időbe is. Az 5000 dinárt a Parkolási Közvállalat embere pillanatok alatt leszámlázza, ám a büntetést a kommunális rendőrség írja ki, de ők nincsenek ott. Elő kell őket keríteni. Amíg megjönnek, addig a bűnös, roskadjon magába, gondolkodjon el azon, mi mindet vehetett volna azon a 7500 dináron, amit most kidob az ablakon.

A rendkívül kedves fiatalember telefonál, majd közli, nemsokára jön majd valaki a városházáról.

Nem hiszem el, hogy ezt nem lehet egyszerűbben elintézni. 15 percet szobroztam, míg végre megérkeztek a kommunális rendőrök. De akkor ketten is. Ha már csak ők írhatják ki a büntetést, akkor ültessenek oda valakit. Vagy hatalmazzák fel a már ott dolgozót, hogy kiadhassa a csekket. Ami velem történt, az naponta megtörténik, több emberrel is. Nem egy elszigetelt jelenségről van szó. Hogy lehet olyan szolgálatot működtetni, amelyikben elő kell keríteni az illetékest a város másik végéből, hogy megbüntethessen?

Megáll az eszem. Ha valaki meséli, el sem hiszem. De Önök, kedves Olvasók, higgyék el. Szabadkán ez így van.