2021. május 14., péntek
Fotó: Ótos András

Csökken a fertőzöttek száma, de...

...továbbra is nagyon óvatosnak kell lennünk – figyelmeztetett az ünnepek ideje alatt többször is dr. Predrag Kon járványügyi szakértő, a köztársasági egészségügyi válságtörzs tagja.

A lakodalmakra még várni kell

A köztársasági egészségügyi válságstáb várhatóan holnap ülésezik, Goran Vesić, a testület tagja és Belgrád alpolgármestere már jelezte, hogy újfent indítványozni fogja a vendéglátóhelyek beltéri...

Száz alatti esetszám a cél

Akármikor enyhítik a hatályos járványügyi korlátozásokat, megkezdődik a találgatás, mikor születik hasonló döntés, illetve mikor válik szabadabbá az életnek egy-egy újabb szegmense.

Hétfőig nem működhetnek a vendéglátóhelyek, ezek számára a tolóablakos árusítás is tilos (Ótos András felvétele)

Ötnapos részleges zárás

A köztársasági egészségügyi válságstáb kedden közös nevezőre jutott a járványügyi korlátozások szigorításáról, így a következő öt napban beszűkül az élettér az országban.

Predrag Kon (balról) a válságstáb ülésén (Fotó: Beta)

Döntöttek, hogy nem döntenek

Noha több szigorítás indítványozását is kilátásba helyezték, a köztársasági egészségügyi válságstáb szerdai ülésén olyan döntés született, hogy a döntéshozatalt péntekre napolják el.

Várják az AstraZenecát

Az elmúlt 24 órában 11.699 koronavírustesztet végeztek el országszerte, ebből 1928 eredménye volt pozitív (16,5 százalék).

A köztársasági egészségügyi válságstáb egyik ülése (Fotó: Beta)

Válságstáb: Nincsenek enyhítések

Továbbra sem enyhítenek a járványügyi intézkedéseken Szerbiában – ez a döntés született az egészségügyi válságstáb ma 10 órakor kezdődő ülésén. Bár korábban voltak arra utaló jelek, hogy a kormány...