2021. április 18., vasárnap
Gergely József illusztrációja

Járványlétben

A múlt héten sütött be a nap először a nappalimba, és akkor világította be először rendesen az egész bérlakást.

Tiodorović: Újabb hullám várható

Egy hét múlva sok állampolgár érkezik haza Szerbiába a katolikus húsvétra, amely további kockázatot jelenthet a koronavírus terjedése szempontjából.

Janković: Nincs itt az ideje az enyhítéseknek

Az országos válságtörzs következő ülésére hamarosan sor kerül, ugyanis meg kell vitatni a következő heti előírásokat – jelentette Srđa Janković immunológus, majd hozzátette, hogy a jelenlegi...

Talán kedden összeül az egészségügyi válságstáb(Beta – Illusztráció)

Vesić: A válságstáb újra ülésezik a héten

Vesić hozzátette, hogy csak így lehet megőrizni a munkahelyeket. Az alpolgármester köszönetet mondott a miniszterelnöknek a megértéséért, és hozzátette, hogy a hét közepén újabb közös ülést tartanak.

Mégsem döntöttek

Az összes korábbi bejelentéssel ellenben hétfőn sem az egészségügyi válságstáb nem ült össze, sem a köztársasági kormány nem döntött az egy nappal korábban, Ana Brnabić kormányfő által...

A köztársasági egészségügyi válságstáb egyik ülése (Fotó: Beta)

A találgatások napjai

Mikor ülnek ismét össze a testület tagjai és milyen járványügyi javaslatokat kínálhatnak fel a kormánynak?

Mégsem ülésezik a válságstáb

Bár pénteken úgy nyilatkoztak az illetékesek, hogy a koronavírus-járvánnyal foglalkozó köztársasági válságstáb kedden ülésezik újra, ez mégsem fog megtörténni.

A sokadik döntésnap

A bejelentések szerint a köztársasági egészségügyi válságstáb pénteki ülésén fogadhatja el a járvány aktuális fellángolásának megfékezésére irányuló intézkedéseket, amelyeket később a köztársasági...

Fotó: Beta (Archív)

Pénteken dönt a válságstáb

A testület egészségügyi szakértő tagjai szerint a zárásnak legalább 2-3 hétig kellene tartania, ám tudják, hogy a gazdasági és az egészségügyi érdekek egyensúlyára kell törekedni.

Zoran Gojković (Fotó: Beta)

Jön a teljes lezárás?

A Válságstáb egészségügyi részlege azt javasolta a teljes stábnak, hogy egy hetes teljes lezárásra kerüljön sor.

Darija Kisić Tepavčević munkaügyi miniszter és Mijomir Pelemiš infektológus a válságstáb sajtótájékoztatóján (Fotó: Beta)

Szigorítást javasolt a válságstáb

A szállodákban, éttermekben és kávézókban 14 óráig minden vendéget kiszolgálhatnak, azt követően (22 óráig) kizárólag a hotel bejelentkezett vendégeit.

Gazdaság kontra egészség

A köztársasági egészségügyi válságstáb ülését követően, amelyen olyan döntés született, hogy péntekre napolják el a döntéshozatalt a korlátozások esetleges szigorításáról, folytatódott a szópárbaj...

Predrag Kon (balról) a válságstáb ülésén (Fotó: Beta)

Döntöttek, hogy nem döntenek

Noha több szigorítás indítványozását is kilátásba helyezték, a köztársasági egészségügyi válságstáb szerdai ülésén olyan döntés született, hogy a döntéshozatalt péntekre napolják el.