2024. április 25., csütörtök

Fennakadásokat okozott a heves eső

Több órán át szünetelt a közlekedés a Belgrád–Bar vasútvonalon

A kedd délutáni heves viharokat és esőzést követően az ország nyugati és délnyugati térségében folyók, patakok öntöttek ki, termőföldeket, udvarokat és létesítményeket elárasztva. Loznicán több utcában is magasan állt a víz, és elárasztotta a helyi kórház sürgősségi osztályát és a tršići Saborište nevű létesítményt. A Loznicán áthaladó Štir folyó szintje folyamatosan növekszik, mint ahogyan a Jadar vízszintje is. Šabac térségében a Dumača folyó öntött ki, Gornja Vranjska peremvárosi településen több háztartásba is behatolt a víz. Šabac környékén két faluban 26 személyt, köztük 9 gyermeket menekítettek ki otthonából.

Az ország délnyugati térségében, Požega környékén okozott fennakadásokat a heves esőzés, a Kalenić–Požega vasútvonalon akadozik a közlekedés. Požega környékén a hatalmas mennyiségű víz szinte mindenhol kárt tett a közlekedési infrastruktúrában – nyilatkozta Đorđe Nikitović polgármester. Hozzátette, kedden délután az illetékes szolgálatok munkatársai végig a terepen voltak, ám a víz annyira hevesen hömpölygött, hogy sokhelyütt ők sem tudtak semmit tenni. Előző péntek óta Požega község területén hat helyi közösségben van hatályban rendkívüli helyzet, ám valószínűleg szinte az összesben elrendelik – mondta Nikitović.

A Belgrád–Bar vasútvonalon éjfél táján indult meg ismét a késő délután leállított közlekedés, itt a szintén Požega környéki Glumač falu térségében akadályozta a síneken felgyülemlett víz a közlekedést. Az említett faluban két házból kellett kimenekíteni a lakókat.