2023. október 2., hétfő
Gavriil Grigorov/Sputnik/Reuters

Putyin: Oroszország csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására

Oroszország két-három napja csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására – mondta el Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Rosszija 24 hírtelevízió adásában.

„Már beszéltünk a döntéshozó törzsek, döntési központok elleni csapások lehetőségéről. Természetesen az ukrán katonai hírszerzés központja, amelyet két-három napja ért találat, szintén ebbe a kategóriába tartozik" – jelentette ki az államfő a moszkvai Zotov Kreatív Tér Központban tett látogatása során, kérdésre válaszolva.

„A kijevi rezsim válaszul Oroszország, az orosz állampolgárok megfélemlítésének útját és a lakóépületekre mért csapásokat választotta. Ez természetesen a terrorista tevékenység egyértelmű jele" – tette hozzá.

Az orosz elnök Moszkva és a régió légvédelmi rendszeréről azt mondta, hogy „zökkenőmentesen működött, de van még mit tenni", és ígéretet tett az erősítésére.

Azt hangoztatta, hogy az ukrán hatóságok az övéiket tükröző cselekedetekre „provokálják" Oroszországot.

„Meglátjuk, mit tegyünk ezzel" – mondta az államfő.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő korábban azt állította, hogy a Moszkva elleni keddi ukrán dróntámadás a „kijevi rezsim" válasza volt arra, hogy Oroszország vasárnap eredményes csapásokat mért egyik döntéshozatali központjára. Peszkov nem nevezte meg az objektumot.

Nyitókép: Gavriil Grigorov/Sputnik/Reuters