2023. szeptember 26., kedd
(Gergely Árpád felvétele)

Ajándék a Thurzó Lajos Általános Iskolának

A Bolyai Farkas Alapítvány könyveket és interaktív táblát adományozott az iskolának

Hétfő délelőtt Zentán a Tiszapart – Alvég helyi közösségben a Bolyai Farkas Alapítvány egy könyvcsomagot és egy interaktív táblát adott át a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatójának, Tandari Ferencnek. Az ajándékcsomagot Vatai Zsuzsanna, a Bolyai Farkas Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke adta át, aki elmondta, hogy 2005-ben hozták létre az alapítványt azzal a céllal, hogy támogassák a magyarul tanuló tehetségeket.

– A megalakulásunk óta folyamatosan gyűjtögetjük a könyveket, amelyeket adományként kaptunk magánszemélyektől, civil szervezetektől és intézményektől. Úgy gondoltuk, hogy egy iskola könyvtárában jobb helyen lennének, mint nálunk. A Thurzó Lajos Általános Iskolának kínáltuk fel ezt a lehetőséget, akik nagy örömmel fogadták a kezdeményezésünket. Összesen 512 könyvet tartalmaz ez a csomag, amelyben megtalálhatóak házi olvasmányok, képzőművészeti szakkönyvek, angol nyelvű könyvek, valamint szépirodalmi kötetek is. Úgy vélem, nem csak a gyerekek, hanem a tanárok is használhatják majd őket. Egy interaktív táblával is megajándékoztuk az iskolát. Először 2019-ben csak használatra adtuk oda, ám most véglegesen megkapták, így az ő tulajdonukká vált. A tábla azóta is folyamatosan használatban van, nincs értelme visszakérni, ha már beépítették az oktatási rendszerbe, kár lenne megszakítani a dolgok menetét – mondta Vatai Zsuzsanna.

Tandari Ferenc átvette a Bolyai Farkas Alapítvány ajándékcsomagját (Gergely Árpád felvétele)

Tandari Ferenc átvette a Bolyai Farkas Alapítvány ajándékcsomagját (Gergely Árpád felvétele)

Tandari Ferenc megköszönte a nagylelkű adományt és rámutatott arra, hogy a könyvek jó szolgálatot tesznek majd az iskolában.

– Szerintem minden oktatási intézménynek hatalmas segítség, ha kap több mint 500 könyvet, figyelembe véve a mai árakat. Amikor az alapítvány megkeresett bennünket ezzel a lehetőséggel, rögtön éltünk is vele. Egy nagyon szép könyvtárunk van, ahol elférnek ezek a könyvek és biztos vagyok benne, hogy sokat fogják használni őket. Nagyon örülünk, hogy ránk esett a választás, hálásak vagyunk érte. Az interaktív tábla már egy ideje nálunk van, felszereltük az egyik tanteremben és használjuk. Most véglegesen megkaptuk, ennek is nagyon örülünk, hiszen a könyvek mellett így nyitunk az interaktív világ felé is – fogalmazott Tandari Ferenc.

Az eseményen részt vettek az alapítvány képviselői, valamint Juhász Attila, az alapítvány igazgatója is.

Nyitókép: (Gergely Árpád felvétele)