2023. szeptember 30., szombat
Marketa Hofmanova/pa/dpa

Többen meghaltak egy hajóbalesetben az Olaszországi Maggiore-tavon

Felborult egy turistahajó az Olaszország északi részén lévő Maggiore-tavon, a hatóságok hétfői közlése szerint négyen meghaltak.

A tájékoztatás szerint a 16 méteres hajón vasárnap este születésnapi ünnepséget tartottak, amikor egy hirtelen támadt forgószél felborította a vízi járművet, amely elsüllyedt.

Két férfi és két nő vesztette életét. Úgy tudni, a halálos áldozatok egy 50 éves izraeli férfi és a hajókapitány orosz felesége, valamint egy olasz házaspár, amely az olasz hírszerzésnek dolgozott. Értesülések szerint a 62 éves férfi és 53 éves felesége egy barátjuk születésnapi buliján vettek részt, aki a hajót erre a célra bérelte ki.
Legfrissebb értesülések szerint 21 embernek sikerült a partra úsznia, ők nem szenvedtek súlyos sérüléseket. A fedélzeten 23 utas és két fős legénység volt. A hajót 16 méter mélyen találták meg a búvárok - közölte korábban a tűzoltóság a Twitteren, hozzátéve, hogy a keresést egy helikopter is segítette.

A helyi sajtó szerint a fedélzeten baráti viszonyban lévő családok – főleg brit és izraeli állampolgárok – voltak.

A kapitány felelősségének megállapítására vizsgálat indult, a tó északi partján fekvő Varese város polgármestere, Giovanni Buzzi azt mondta, az előrejelzések nem említettek aznapra vihart.

Nyitókép: Marketa Hofmanova/pa/dpa