2023. szeptember 25., hétfő
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Biblioterápia

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Kedves tanácsadó, igaz-e, hogy bizonyos szavak, gondolatok, szövegek nagy hatást tudnak gyakorolni ránk?

– Természetesen. A számoknak és a betűknek megvan a saját frekvenciájuk, még jobban pedig a számsoroknak és a szavaknak, mondatoknak. Ezek a rezgések hatnak ki ránk, s mi is együtt fogunk rezonálni e szavakkal, s ahogyan már máskor is többször említettem, a saját rezgésünktől függ, hogy miket vonzunk be az életünkbe – olyan embereket, információkat és eseményeket, amelyek a rezgésünknek megfelelnek. Nos, szavakkal, írással, bizonyos szövegek olvasásával vagy ismételgetésével változtathatunk rezgésünkön, s ezzel életünkön.

– Tehát ez egy módszer?

– Igen, neve is van, méghozzá biblioterápia. A biblioterápia során a tanácsadó kijelölt szövegek, imák, meditációk olvasmányok által nyújt segítséget a személyes problémák megoldásához. Ezen dokumentumok segítségével befolyásoljuk, vagyis hangoljuk át egy személy viselkedésmódját, és pozitív irányú fejlődéshez, változáshoz segítjük a terápia résztvevőjét.

– Mi mindenre lehet használni?

– Bármire. Természetesen a problémától függően választjuk ki a megfelelő szöveget. A gondolatok, szavak, kihatnak az érzelmekre is, amelyek ha huzamosabb ideig fennállnak, akkor a rezgéseken keresztül változást hoznak akár fizikai téren is.

– Értem. Ön melyik fajtáját használja a biblioterápiának, gondololok itt arra, mit részesít előnyben, az imát, a vezetett meditációt, afirmációkat, esetleg számsorokat? Ön szerint melyik változata a legerősebb a biblioterápiának?

– Ez természetesen a problémától és az egyéntől is függ.

– Várjunk csak, nekem és a barátnőmnek ugyanaz a problémánk, konkrétan önbizalomhiányunk van, félünk, óriási lámpalázunk van, amikor több ember előtt kell beszélnünk. Elképzelhető, hogy ön nem ugyanazt a terápiát adja nekünk?

– Igen, elképzelhető. Lehet, hogy lesz benne egyforma is, de biztosan lesz benne egyénre szabott is. Valószínűleg nem egy dolog váltotta ki önökben az önbizalomhiányt, a lámpalázzal kapcsolatos negatív élmény is más volt, lehet, hogy valamelyikük erősen vallásos, másikuk viszont nem, egyikük független, másikuknak ezer kötelezettsége van, más céljaik vannak, tehát mindezt figyelembe kell venni.

– Értem. Nekem ne is adjon imákat, az nekem semmit sem jelent, de a barátnőm most is imádkozik, akkor mit ér, ha ön is imát ad neki?

– Természetesen nem a Miatyánkot adom neki, s nem azokat az imákat, amelyeket használja, hanem olyanokat, amik terápiát jelentenek neki, ugyanakkor imába vannak foglalva. A leghatékonyabbak a meditációk, s ezekben is van olyan rész, amely a kliens egyéni problémájára vonatkozik.

– Nos, engem meg akarnak választani a női egylet vezetőségébe, nem tudom mit látnak bennem, én nagyon félek, hogyan is dönthetek másokról, amikor bizonytalan vagyok? A barátnőmet pedig a vállalatban léptették elő, s ő kell gyűlést tartson, beszédet mondjon vagy felolvasson harminc ember előtt, s már ennek a gondolatától is remeg, kiszárad a torka. Mit tegyünk?

– Legjobb lenne, ha beszélnék a barátnőjével is, s így meg tudom alkotni a számára legmegfelelőbb szöveget. Mindenképpen érzelmi felszabadulásra van szükségük, de különbözni fog a szöveg bizonyos fontos részletekben.

– Értem, tehát majd ő is jelentkezik.

– Jó, kérem az ön születési dátumát, mert belepillantok a horoszkópjába is előtte, főleg a Hold és a Nap helyzetére!