2023. szeptember 26., kedd
MTI/Máthé Zoltán

Elindult a tizedik Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói pünkösdi búcsúra

Elindult a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel 900 utasával, immár 10. alkalommal a budapesti Keleti pályaudvarról Erdélybe, a csíksomlyói pünkösdi búcsúra – tájékoztat az MTI.

A szerelvény indulása előtt Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára arról beszélt: a zarándokvonat mindig két üzenetet közvetít. A zarándokok, akik úton vannak, köszönnek valamit vagy hálát akarnak adni valamiért. Másrészt minden zarándokvonat azt mutatja, hogy a magyarság, a magyarok őrzik a keresztény hitet, a keresztény kultúrát.

Fülöp Attila. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Fülöp Attila. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Egy zarándoklat mindig az életről, a békéről szól - mondta az államtitkár, aki azt kívánta a most útrakelőknek, hogy ez a vonat a zarándoklatot és a békéhez vezető utat is segítse.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, hogy hetedik alkalommal csatlakoznak a vonathoz 300 középiskolással. A magyarországi és a Kárpát-medencei katolikus középiskolásokon túl a nagyvilágból – Ausztráliából, Brazíliából, Kanadából, Írországból – érkezett, magyar származású fiatalok is velük tartanak.

A zarándokokkal tart Felföldi László pécsi megyés püspök is, aki indulás előtt megáldotta az utasokat.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán