2023. szeptember 25., hétfő

Legalább tizenkét áldozat egy salvadori focimérkőzésen

Tizenkét ember meghalt szombaton a közép-amerikai Salvador fővárosában, San Salvadorban egy tömegoszlatás során, amikor szurkolók próbáltak meg bejutni egy stadionba, hogy megnézzenek egy első osztályú labdarúgó-mérkőzést – közölte a rendőrség.

A nemzeti polgárőrség a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a Cuscatlan stadionnál történteknek egy tucatnyi halálos áldozata volt, többen megsérültek és kórházba kerültek, két sérült állapota súlyos.
Az első rendőrségi jelentések szerint a tömegoszlatást azok a szurkolók váltották ki, akik megpróbáltak bejutni a stadionba, hogy megnézzék a helyi Alianza és a CD FAS labdarugó csapat bajnoki mérkőzését.

Fotó: BBC

A meccset félbeszakították, hogy a nézőket kimenekítsék.
Francisco Alabi egészségügyi miniszter biztosította az embereket, hogy az összes sérültet sürgősségi kórházi ellátásban részesítik.
Juan Carlos Bidegain belügyminiszter elmondta, hogy a polgári védelmi csapatok készenlétben állnak, hogy segítsenek az érintetteknek. A stadionba több száz rendőrt és katonát vezényeltek a rend helyreállítására.

Nyitókép: ONET