2023. október 2., hétfő
A peremvárosi településekre is ellátogat az ombudsman. A pirosiak május utolsó keddjén fejthetik ki véleményüket a helyi közösség irodájában (Fotó: Dancsó Áron felvétele)

Panaszkodjunk az ombudsmannak!

Az újvidéki ombudsman irodájának alkalmazottjai hamarosan ellátogatnak a város területén lévő helyi közösségekbe, folyamatban vannak az előkészületek.

A kezdeményezés célja a nevezett intézmény hatáskörébe tartozó munkavégzés minél hatékonyabbá tétele. A polgárok érdekeinek és igényeinek figyelembe vétele, valamint az eddigi tapasztalatok alapján megállapítást nyert az a tény, hogy szükségesnek bizonyul meglátogatni a város területén található helyi közösségeket. A jogvédők ilyen módon szeretnék biztosítani a város polgárai számára az intézmény által nyújtott szolgáltatásokhoz való, a mostaninál könnyebb hozzáférést. Az előttünk álló időszakban öt helyi közösséget látogatnak meg a helyi ombudsmaniroda munkatársai: keddenként és csütörtökönként 10 és 12 óra között beszélgetnek a lakókkal. A látogatások tervezett időpontjai a következők: Veternik Helyi Közösség (május 23-án), Kamenica HK (május 25-én), Piros HK (május 30-án), Kiszács HK (június 1-jén), Tiszakálmánfalva HK (június 6-án).

Az illetékesek felszólítják a polgárokat, hogy amennyiben megjegyzéseik és kifogásaik vannak a városi igazgatóságok, felügyelőségek, a tulajdonjogi jogvédő szervek és más, a városi önkormányzat irányítása alá tartozó szervezetek, köz- és egyéb vállalatok, intézmények tevékenységével kapcsolatban, azokat ismertessék a városi ombudsmannal, az előírásoknak megfelelő dokumentáció kíséretében. Fontos, hogy az eseményre, azaz a látogatások alkalmával a polgárok minden birtokukban lévő, és a tényállás alátámasztásához szükséges iratot magukkal hozzanak!

Nyitókép: A peremvárosi településekre is ellátogat az ombudsman. A pirosiak május utolsó keddjén fejthetik ki véleményüket a helyi közösség irodájában (Fotó: Dancsó Áron felvétele)