2023. szeptember 23., szombat
Harminc diák vett részt a versenyen (Fotó: Gulyás Réka)

A jövő energiáját kutatták a diákok Zentán

A Körmendi Ferenc fizika-, kémia-, természettudományi és ökotudatversenyről

Pénteken délelőtt a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában ismét megtartották a Körmendi Ferenc fizika-, kémia-, természettudományi és ökotudat természetvédelmi versenyt. A részt vevő diákokat és felkészítő tanáraikat Kálmán Róbert, az iskola fizikatanára és a verseny szervezője köszöntötte.

A versennyel népszerűsíteni szeretnék a diákok körében a természettudományokat, továbbá megemlékezni Körmendi Ferencről, aki maga is a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola tanulója volt, és sokat tett a villamosmérnöki és fizikusi pályafutása során.

Harminc diák vett részt a versenyen (Fotó: Gulyás Réka)

Harminc diák vett részt a versenyen (Fotó: Gulyás Réka)

– A verseny célja, hogy a diákok a projektmunkákban a természettudományokat összekapcsolják a természetvédelemmel. A versenyünk két részből áll, az elsőben a résztvevők szabadon választott kísérleteket mutathatnak be, a második résznek pedig mindig egy új tematikát választunk, ezúttal a téma: A jövő energiája szerintem. Ezt az adott témakört a versenyben részt vevő csapatok egy plakáton mutatják be. Örülök, hogy sokan jelentkeztek a versenyre. Zenta több iskolájából, Csantavérről, Tornyosról és Zentagunarasról is jöttek tanulók. Összesen harminc diák vesz részt az idei versenyen, azaz tizenöt csoport – mondta a szervező.

Balog Noémi és Kőrösi Klaudia, a zentai Petőfi Sándor Általános iskola hatodik osztályos tanulói úgy vélik, a jövő energiája a napenergia és a szélenergia lehet, erről készítettek plakátot, továbbá két-két kísérletet mutattak be a szakmai zsűrinek.

Nyitókép: Harminc diák vett részt a versenyen (Fotó: Gulyás Réka)