2023. szeptember 25., hétfő

Az újvidéki iskolák egy részében pénteken nem lesz tanítás

Az iskolákban uralkodó rossz biztonsági helyzetre kívánják felhívni a figyelmet

Az újvidéki iskolák egy részében pénteken nem lesz tanítás, hogy – a belgrádi tragédia kapcsán – ezzel is felhívják a figyelmet az iskolákban uralkodó rossz biztonsági helyzetre – írja a 021.rs portál.

Martin Mihailović, a Vajdasági Tanügyi Szakszervezetek Egyesületének képviselője szerint az említett szervezethez tartozó intézményekben pénteken nem lesz oktatás, de valószínűleg több olyanban sem lesz, amely nem tartozik az egyesülethez.

Az információk szerint a Laza Kostić Gimnáziumban, a Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Iskolában, a Pinki Közlekedési Iskolában, a Bogdan Šuput Tervezői Iskolában, valamint a Jovan Dučić Általános Iskolában és a Nikola Tesla Általános Iskolában sem lesz oktatás.

Ugyancsak szünetelni fog a tanítás Tiszakálmánfalván az Ivo Andrić Általános Iskolában és Kiszácson a Ljudovit Štur Általános Iskolában.

A szünetelő iskolák közé tartozik még az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola, a Branko Radičević Általános Iskola, az Isidora Sekulić Gimnázium, a Gépészeti Középiskola, a Kosta Trifković Általános Iskola és az Április 7. Egészségügyi Iskola.

Nyitókép: 021.rs