2023. október 2., hétfő
Illusztráció
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Látni-e a horoszkópból a családi átkot?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Fiatal vagyok, de hallottam egyes dolgokat a családi átokról, de a horoszkópról is, főleg a Szaturnusz rossz hatásáról, a Merkúr retrográd irányváltásáról, és ugyanakkor a feng shui energiájában is hiszek. Egy ideje minden rossz utolér, s kíváncsi lennék arra, hogy ez minek a hatása? Lehet-e látni a családi átkot a horoszkópban, esetleg létezik másmilyen átok vagy negatív energia?

– Igen, az látszódik a horoszkópban, hogy családi átokról van-e szó.

– De miből látja ön ezt?

– Elsősorban a horoszkóp negyedik horoszkópháza jelez erről. A horoszkópot 12 horoszkópházra osztjuk fel, mindegyik háznak megvan a jelentése, mindegyik más életterületre vonatkozik. A horoszkópházak kezdetét és az aljegyet az határozza meg, hogy az egyén pontosan hány óra hány perckor és hol született, és természetesen a pontos születési dátum. Tehát, akik egy napon is születtek, különböző sorsuk lehet, mert a nap különböző szakaszában jöttek a világra. Körülbelül minden két órában vált át az aszcendens, aljegy, vagyis az első horoszkópház a következő jegybe, ezzel a pillanatnyi bolygóállások is más horoszkópházba kerülnek.

– Értem. Mit jelent tehát a negyedik horoszkópház?

– Ez a családot, az otthont, az egyik szülőt, életünk kezdetét és végét, ingatlanokat, házunkat, hazánkat, biztonságunkat, múlt életeink idejét és táját meg az embriókorunkat jelképezi. Nos, ha ebben a horoszkópházban rossz fényszögben helyezkedik el a Szaturnusz, a Plútó, esetleg a Neptunusz vagy az Uránusz, főleg a Holddal, ekkor beszélünk családi átokról. Esetleg bárhol máshol is a Hold és a Szaturnusz rossz fényszöge okozhatja ezt. A tizedik ház többek között a másik szülőt jelenti, s ha itt van rossz fényszöge a Napnak vagy a Holdnak távoli bolygóval, ekkor szintén családi átokról beszélünk. A Hold által anyai ágról, a Nap által apai ágról jön ez az átok.

– Milyen negatív energia van még?

– Ha a transzperszonális bolygók – a Szaturnusz, Neptunusz, Plútó és Uránusz – rossz fényszögben állnak egymással, főleg, ha a Hold vagy Nap is érintett, főleg ha rossz fényszögben vannak a nyolcadik, tizenkettedik és negyedik házban, ezek rámutatnak, hogy életünk folyamán valamilyen negatív energia elkövetői vagy szenvedői leszünk, lehet az rontás, fekete mágia, asztrális lények vagy szellemek által. Sokszor a jegy, amelyben van a bolygó, rámutat arra, hogy melyik elem által lett készítve a mágia, s a hatékony tisztítást is ezzel az elemmel kell megtenni. Víz által, föld által, tűz által, vagy szavak, írás, gondolatok által, amely a levegő elemét jelképezi.

– Hogyan állapítjuk meg, hogy mi a baj velem? Nagyon félek...

– A horoszkópja alapján meg tudom látni, hogy ez milyen negativitás. Elmondja majd, hogy milyen jeleket vett észre, mióta történik a rossz és mi az, ami történt? A családi átoknál ilyesmi megtörténik más családtagoknál is, sok helyen hét generáción visszamenőleg a vérrokonságban többen szenvedtek mentális betegségekben, hasonló tragikus vagy korai halálesetek, függőségek, erőszakok elkövetése, válások, veszekedések, rossz családi viszonyok, lopások történtek.

– Ezt le lehet tisztítani?

– Igen, energiatisztítás szükséges, mind a személyre, mind az otthonra, meditációs ima a családfára, védelem kristályokkal és védelem a családtagokra, az utódokra is. No de mondja, mit érez ön, s mi is történt?

– Egy évvel ezelőtt voltam vidéken, a nagyszüleim házában. Azóta megváltoztam. Rémálmaim vannak, állatok kergetnek álmomban. Gyenge lettem, elvesztettem az életkedvemet, visszaestem az egyetemen, fóbiáim vannak, sokszor nagyon ver a szívem, alig tudok elaludni, azután pedig tizenórákat alszom, ha tehetem, de akkor is kialvatlannak érzem magamat. Feledékeny lettem, nem érdekel semmi. Pesszimista vagyok azóta, úgy érzem, jobb lenne nem is élni. Amikor hazajöttem a nagyszülők házából, ahol most a beteg nagybácsim él, azóta van ez a rossz érzés. Nagyapám életében abban a házban ritkán fordultam meg. Ám megjegyzem, hogy körülbelül ekkor költöztem ebbe a lakásba is, ahol most élek. Annyit szintén tudok, hogy a Szaturnusz már egy éve az én horoszkópjegyemben van, és azt is tudom, hogy az évfolyamtársaim irigyek voltak mindig tanulmányi eredményeimre. Most viszont az egyetemen le vagyok blokkolva, nem megy a tanulás. Ezért nem tudom, hogy családi átok-e ez, mivel ekkor jelentkezett, amikor a családi birtokon voltam, s netán összeszedtem ott valamit, amitől beindult ez az átok, vagy a feng shui hatása ez ettől az új lakóhelyemtől, mely elég pici, zsúfolt, nehéz energiát érzek, vagy csupán egy rossz tranzit, vagyis bolygóátvonulás, melynek hamarosan vége lesz, esetleg rontást raktak rám irigy évfolyamtársaim?

– Jól gondolkodik ön, mindez lehetséges. A horoszkópjából kiderítem, hogy miről van szó, az is lehetséges, hogy együttesen hat mindez, s annak fényében adom majd a módszereket. A szimptómák, melyeket ön felsorolt, mind a negatív energia tünetei, mely mind lelki, mind testi betegséghez is vezethet, ezért kell idejében cselekedni.

– Hát igen, volt néhány korai halál a családban... Mondom tehát a születési dátumomat, s lépjünk valamit, ameddig egy pici erőm és kedvem is van hozzá.

Nyitókép: Illusztráció