2023. október 1., vasárnap
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Affirmációk, mantrák hatása

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Valóban van hatása a pozitív kijelentéseknek, ha csak ezeket ismétlem? Meg is fog történni az, amit napról napra többször kimondok?

– Igen, a szavak, mondatok ismétlése igen nagy hatással van először is a tudatalattinkra, innen fakadóan pedig a való világunkra. A szavak ereje hatalmas, hiszen a szavaknak és a számoknak is van rezgésük. Emil Kue fedezte fel a pozitív gondolkodás hatását és fejlesztette ki az affirmációkat, vagyis a pozitív kijelentéseket. Az ő jelmondata, melyet pácienseinek kellett használni ez volt: „Napról napra egyre jobban vagyok."

– Muszáj pont ezt mondani, vagy bármit mondhatok, konkrét vágyat esetleg?

– Bármit mondhatunk, ami építő jellegű. Segítséget nyújtanak önkorlátozó hiedelmeink megváltoztatásában, tudatalattink átkódolásában. Fontos, hogy helyesen alkossuk meg őket.

– Melyek a mantra-mondatok megalkotásának szabályai?

– Határozzon meg egy célt! Csak egyet! Élje át, érezze át, milyen volna, ha elérné célját! Egyszerűen csak mondja ki azokat a szavakat, amelyek megerősítik azt, amit megnyilvánult formában látni szeretne. Vágyait először belső világában kell teljes hittel, reménnyel és kitartó akarattal felépítenie, s a külső körülményektől függetlenül megtartania. Először ültesse el célja gondolatmagvait, majd a vágyott tulajdonság, képesség, adottság mentális képét őrizze meg elméjében mindaddig, amíg anyagiasult formában meg nem valósította azt!

– Két évvel ezelőtt egy hétig azt mondogattam, hogy nem kapom el a koronavírust, s mégis elkaptam. A barátnőm pedig ugyanekkor azt mondogatta, hogy gazdag lesz, majd a tengerre is eljut, s mégse lett gazdag, nem utazott el. Tehát akkor hibáztunk valamiben, vagy mégse működik ez a dolog?

– Hibáztak bizony, több dologban is. Vannak még szabályok. Naponta használja ezt a módszert, nem egy hétig, hanem vágyai valóra válásáig, ami lehet néhány nap, néhány hét vagy akár néhány hónap is. Továbbá, nem arra kell gondolni, ne arra összpontosítson, amit nem akar, hogy megtörténjen! Koncentráljon arra, amit szeretne, hogy megtörténjen! Amire gondol ön, annak adja az energiát. Hiába mondja elébe azt a szavat, hogy „ne", a tudatalatti ezt nem regisztrálja. Ahogyan már említettem régebben is, ha azt mondom, ne gondoljon rózsaszín elefántra, mégis arra gondol, ha azt mondom, ne gondoljon kettévágott citromra, ne gondolja, hogy megnyalja, ne gyűljön össze a nyál ekkor a szájában... Na ugye, hiába mondtuk elébe a „ne" szócskát?

– Tényleg!

– Az is fontos, hogy jelen időben fogalmazzuk meg az affirmációnkat. Tehát, nem majd valamikor utazom a tengerre, hanem most nyáron, vagyis a legjobb mindenre ezt mondani: „A legrövidebb időn belül és a legeslegjobb módon."

– Nem mindegy, hogy milyen módon történik meg, csak már történjék meg?!

– Nem mindegy. Ha azt hajtogatja valaki, legyen sok pénzem, gazdag lettem, a bankkártyámon több ezer euró van, ha ez a pénz netán baleset által, a biztosítótól származik, vagy örökli, de szeretett személyt veszít el... Ezért nem mindegy. Régen, amikor a kisfiam elkezdett focizni kisiskolás korában, a legkisebb és mégis kezdő játékos volt, nagyon szerettem volna, ha gólt lő a meccsen, ahol nézők is voltak. Egész idő alatt azt mondogattam magamban, hogy gólt lő, s láss csodát, megtörtént! A baj csak az volt, hogy a saját kapujukba lőtte... Nos, ezért fontos a pontos megfogalmazás. Egy barátnőm szerelmes volt a főnökébe, s a régi szép időkben még csak arra gondolt egy kis szende lány, hogy fogják egymás kezét. A legközelebbi találkozáson a főnök lekezelt vele, holott azelőtt ezt nem tette meg. Ekkor a barátnő azt mantrázgatta, hogy csókolja meg őt a főnök. Pár nap múlva a találkozás alkalmával a főnök kezet csókolt neki, így köszöntötte. Tehát, még pontosabb, még konkrétabb elképzelés és kifejezés szükséges.

– Tehát jelen idő, pontos megfogalmazás, és hozzámondani, hogy a legrövidebb időn belül...

– Igen. Néha mondhatjuk mindhárom időben, s mindhárom személyben. Tehát: Én, Böske, egészséges vagyok, egészséges voltam és egészséges leszek és maradok; én, Böske egészséges vagyok; te, Böske egészséges vagy; ő, Böske egészséges. Emellett nagyon hasznos, ha fülbemászó dallamocskát, rímelő szöveget alkotunk, s ezt dúdolgatjuk, mondogatjuk magunkban. Például: „Végre dúsgazdag vagyok, élvezek minden napot."

– Értem a lényeget. Lehet-e mindezt erősíteni, hogy az elvárás, a hit nagyobb legyen, esetleg gyorsabban teljesüljön a kívánság?

– Igen, mint említettem is, rezgésekkel, magasabb frekvenciákkal erősítjük. Kristállyal, orgonittal, szerencsekarpereccel, mágnesekkel, rítusokkal, rúnákkal, angyalpecsétekkel. Nem mindegy, hogy mit akarunk, s az sem, hogy e pillanatban hol állunk, milyen messzire a célunktól. Ennek megfelelően választom ki személyre szabottan, hogy a mantra pont mi legyen, s mi ajánlatos mellé.