2023. október 2., hétfő
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

A karma törvényei

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözlöm! Szeretnék többet megtudni a karmáról, s hogy hogyan könnyítsek a sorsomon. Szerintem túl nehéz karmikus terhet cipelek, s könnyíteni szeretnék valahogy az életemen. Lehetséges-e ez, vagy a karma változtathatatlan?

– A karma arra utal, hogy minden egyes cselekedetünk meghozza a maga gyümölcsét. Tanítása szerint mindaddig vándorlunk a véget nem érő újjászületések láncolatán át, amíg el nem sajátítjuk mindazokat az erényeket, amelyek tanulása miatt megszülettünk. Egy-egy élet egy-egy osztálynak felel meg, és a következő szintre csak akkor léphet valaki, ha már az odavágó leckét megtanulta. A karma törvénye igen egyszerű: pontosan azt tükrözi vissza, amit az egyénnek még meg kell tanulnia.

– Miket kell megtanulni konkrétan?

– Ha képtelenek vagyunk adni, adnunk kell majd. Ha képtelenek vagyunk kapni, mindenkitől kapni fogunk. Ha erőszakosak vagyunk, velünk is erőszakos dolgok történnek. Ha szeretet van bennünk, szeretetet kapunk a világtól. A karma nem más, mint tükör. Önmagunk tükre, amelyben megnézhetjük, mit kell megtanulnunk. Egyszerűen nem lehet csak úgy, következmény nélkül bármit megtenni a világban.

– És ha nem derül ki egy cselekedet?

– Sokan abban bíznak, hogy nem derül ki az, amit tettek, a valóságban azonban semmi sem marad a maga következménye nélkül. Minden cselekedetért járó jutalmat vagy büntetést előbb-utóbb megkapunk. Ha kell, életeken át elkíséri az egyént, amíg kellő alkalom nem nyílik, hogy adósságát törlessze. A karma tanítása szerint menekvés nincs. Szembenézni a le nem zárt tettkövetkezményekkel mindenkinek kötelező. Ha egy adott életidőn belül ez a szembenézés nem történik meg, a következő megtestesülés során még nagyobb horderővel érvényesül a karmikus hatás.

– Lehet-e kijavítani az elkövetett rosszat?

– Ha valaki folyamatosan erényes dolgokat cselekszik, a mérleg serpenyője lassan visszaáll, hiszen a korábban elkövetett helytelen cselekedeteket ezzel ellensúlyozza.

– Szóval csak jónak muszáj lenni mindig, minden kis kicsapongás is büntetendő? Éljünk úgy, mint egy jó pap, semmi földi élvezet, csak az imádság?

– Nem! A karma célja, hogy a mérleg nyelve egyensúlyban legyen. Azaz nem a jó cselekedetek halmozása a karma törvényének üzenete – főleg nem a test sanyargatása és a folytonos ima –, hanem az, hogy legyen egyensúly. Ha kell, legyünk mámorosak, ha kell, legyünk józanok. Ha kell, legyünk őszinték, de néha füllenteni is kell. Tudjuk azt, mikor hallgassunk a szívünkre, s mikor legyünk racionálisak, mikor beszéljünk, s mikor hallgassunk el valamit. Törekedjünk az egyensúlyra! Fontosak a rezgések. Ahogy vetünk, úgy aratunk. Ez nemcsak arra vonatkozik, hogy ha rosszat cselekszünk, azt visszakapjuk, de arra is, hogy hogyan gondolkodunk, cselekszünk, s ezzel milyen rezgéseket vonzunk be. Ezzel változtathatunk a karmánkon is.

– Például?

– Ha szegény vagy és gazdag akarsz lenni, érezd magad gazdagnak, előbb teremtsd meg azt az identitást, gondolatban, lélekben légy gazdag, cselekedj úgy, mint a gazdagok, és gazdagság fog körbevenni, mert ezt a rezgést teremted meg. Ha rettegsz a pénzveszteségtől, ha panaszkodsz a pénz miatt, ha a hiányt érzed, ha irigy vagy a gazdagokra, esetleg elítéled őket, akkor ne reménykedj gazdagodásra. Tehát érezd magad gazdagnak, adakozz, költsd a pénzed – kezdetben akár csak gondolatban –, legyen nálad mindig valamennyi pénz, és meglátod, sokasodni fog a pénzed. A karma törvénye szerint amit a világba vetsz, azt kapod onnan vissza. Adj, és neked is adatik, végy el és tőled is elvétetik. A születés nem a véletlen műve, hanem nagyon pontosan kiszámított kozmikus pillanat, amelyet a cselekedetek és azok kikerülhetetlen következményei határoznak meg. A világrajövetel kérdésében nincs igazságtalanság.

– Hogyan szabadulhatok meg a karmikus terhektől?

– Vannak meditációk, s yantra kép arról a bolygóról, amely a horoszkópunkban problémás, s bizonyos napokon meghatározott jó cselekedeteket kell tenni. Mindegyik bolygónak megvan a napja, s a rá jellemző cselekedetek, melyeket hetente egyszer, pont azon a meghatározott napon kell megtennie önnek. A rezgéseket is harmonizálni kell, melyeket kristályokkal megtehetünk. A horoszkóp rámutat, mi az életfeladatunk, mire kell figyelni, s ez is hozzásegít a teher feloldásához.

– Kérném akkor ezeket a dolgokat, máris mondom a születési dátumomat!