2023. szeptember 25., hétfő
Lackó Gyermán Judit és Bálint Szilvia termeket is dekorál (Vidács Hajnalka felvétele)

Boldogságot csalnak az ifjú pár szemébe

Bálint Szilvia és Lackó Gyermán Judit nem csupán hobbiból készít vendégvirágokat és dekorál termeket

Amikor egy pár úgy dönt, hogy a boldogító igennel folytatja közös életét, hirtelen rengeteg kérdéssel találja szembe magát, kezdve azzal, hogy mekkora a költségvetésük a nagy napra, tehát mennyit tudnak a lagzira szánni. A költségvetés az, ami leginkább behatárolja a vendégek létszámát, a helyszínt, illetve helyszíneket, a menüsort, a menyasszony és a vőlegény öltözékét.

A boldog párnak döntenie kell azzal kapcsolatban is, hogy ki legyen a fotós, ki legyen a videós, ki készítse el a süteményeket, a menyasszonytortát, ki legyen az, aki kisminkeli az arát, ki legyen a fodrásza, és ha a menyasszony koszorúslányokat is szeretne, azokról sem feledkezhet meg. Egy másik fontos dilemma a terem vagy a vendéglő dekorálása, illetve a vendégvirágok kérdése.

Amikor a kérdések listázása után elkezdjük az internetet böngészni a szolgáltatók után, vagy felhívjuk egy-egy ismerősünket egy-egy tippért, ha a lagzijukon láttunk valami érdekeset, számunkra tetszőt, gyorsan ráeszmélhetünk arra, hogy a kínálatnak semmilyen határa nincs, sem árban, sem elképzelésben, egyedül a költségvetés az, ami bizonyos korlátokat szabhat. A szolgáltatók, legyen szó profikról vagy lelkes kezdőkről, mind azt tartja szem előtt, hogy a párnak a nagy napon minden igénye teljesüljön.

Násznagyvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

Násznagyvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

A magyarcsernyei Bálint Szilvia és a jelenleg Szabadkán élő Lackó Gyermán Judit vendégvirágok készítését és termek dekorálását vállalja. Mindketten szeretnek kézműveskedni, így amikor Judit testvérének a lakodalmára készültek, úgy döntöttek, hogy belefognak, és azóta is lelkesen csinálják, igaz, csak hobbiként, de töretlen buzgósággal. Mindig csak annyi felkérést vállalnak el, amennyi belefér a szabadidejükbe.

Vendégvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

Vendégvirágok (Vidács Hajnalka felvétele)

– A virágok elkészítése sok időt és türelmet igényel, de a legtöbbször mindez nem esik a nehezünkre, mert feltölt bennünket, esetleg egy-egy nehezebb nap után segít elterelni a figyelmünket a problémáinkról, tehát egyfajta kikapcsolódás is a számunkra – mondta Szilvia.

A lányok kínálatában minden szín és forma elérhető, kérhető, és a saját elképzelésektől sem zárkóznak el.

– A mi dolgunk sokkal egyszerűbb, ha olyan párral dolgozhatunk, amely pontosan tudja, mit szeretne, határozott elképzelésekkel érkezik. Amikor a jegyesek felveszik velünk a kapcsolatot, mindig ajánljuk, hogy nézzék meg az eddigi munkáinkat, mert az mindig segít, ha nincs határozott elképzelés – vette át a szót Judit.

Ami a termek díszítését illeti, a lányok elmondták, hogy itt is bármilyen igényt és elképzelést meg tudnak valósítani, a céljuk és a motivációjuk, hogy a jegyespár boldog és elégedett legyen.

– Számunkra nagyon fontos az, hogy miután mindennel elkészülünk, láthatjuk a pár szemében a boldogságot és a ragyogást, mert ezáltal tudatosul bennünk, hogy mi is adtunk egy pluszt a nagy napjukhoz, és mi is feltöltődünk. Mindez tovább erősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk – hangsúlyozta Bálint Szilvia.

Lackó Gyermán Judit és Bálint Szilvia termeket is dekorál (Vidács Hajnalka felvétele)

Lackó Gyermán Judit és Bálint Szilvia termeket is dekorál (Vidács Hajnalka felvétele)

A két lány készített már dekorációt bálokra, keresztelőkre, születésnapokra, de bővíteni szeretnék a kínálatukat.

– Az utóbbi időszakban nagyon sok megkeresés érkezett a ballonos, illetve lufis dekorációt illetően, így a közeljövőben ezzel is szeretnénk majd foglalkozni. Látjuk, hogy nagy népszerűségnek örvend, és mivel az igények folyamatosan változnak, mi megpróbálunk majd ezeknek a kéréseknek is eleget tenni – fogalmazta meg jövőbeli tervüket Lackó Gyermán Judit.

Nyitókép: Lackó Gyermán Judit és Bálint Szilvia termeket is dekorál (Vidács Hajnalka felvétele)