2023. október 2., hétfő
Az izlandiak még ijesztgetni sem nagyon bírtak (Fotó: Izlandi Kézilabda-szövetség)

Egy lépésre a vb-től

Mind a szerb, mind a magyar női válogatott győzelemmel zárta az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének első mérkőzését, így kedvező helyzetből várja a visszavágót. A szerbek Törökországban, a magyarok pedig Izlandon diadalmaskodtak, a második mérkőzések kedvező végkimenetele esetén tehát mindkét együttes hazai közönség előtt ünnepelheti majd a vb-szereplés kiharcolását.

Női vb-selejtező, 1. mérkőzések: Törökország–Szerbia 24:33, Izland–Magyarország 21:25, Svájc–Csehország 30:31, Románia–Portugália 35:20, Ausztria–Spanyolország 28:28, Olaszország–Szlovénia 25:31, Észak-Macedónia–Ukrajna 22:24, Szlovákia–Horvátország 23:25, Lengyelország–Koszovó 36:22, Németország–Görögország 39:13.

Az izlandiak még ijesztgetni sem nagyon bírtak (Fotó: Izlandi Kézilabda-szövetség)

Az izlandiak még ijesztgetni sem nagyon bírtak (Fotó: Izlandi Kézilabda-szövetség)

FÉRFI MAGYAR KUPA

Harmincadszor a Veszprém

A férfi magyar kupa négyes döntője a Veszprém sikerével zárult, a bakonyiak a két BL-találkozó után ezúttal a fináléban is legyőzték a Szegedet, igaz a Tisza-partiak ezúttal valamivel komolyabb ellenállást tanúsítottak és csupán három góllal kaptak ki az elsőségért folytatott párharc során. A veszprémiek eddig 39-szer játszottak döntőt a hazai kupasorozatban, és a 30. alkalommal emelhették magasba a győztesnek járó trófeát.

Férfi magyar kupa, elődöntő: Veszprém– Tatabánya 26:22, Szeged–Dabas 38:26. A 3. helyért: Dabas–Tatabánya 23:22. A döntő: Veszprém–Szeged 35:32.

Nyitókép: Az izlandiak még ijesztgetni sem nagyon bírtak (Fotó: Izlandi Kézilabda-szövetség)