2023. június 5., hétfő

Negyven év után győztes rajt az Eb-selejtezőkön

A magyar labdarúgó-válogatott a vendég bolgár csapat felett aratott könnyed, 3-0-s győzelemmel kezdte hétfőn az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese már a hetedik percben vezetést szerzett Vécsei Bálint góljával, az előnyt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik duplázta meg szabadrúgásból, míg a szünet előtt Ádám Martin jószerivel eldöntötte az összecsapást. Az olasz szakember Varga Barnabás személyében újoncot is avatott a találkozón.
A magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát.
A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.

Fotó: Beta

Fotó: Beta

Győzelemmel ért véget a szerbiai válogatott számára a selejtező második fordulója, ahol Montenegró csapatával csaptak össze. A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra győzte le Montenegrót Podgoricában. 

A gól nélküli első félidőt követően Dušan Vlahović kétszer is betalált a hálóba, először a 78. percben Filip Mladenović gólpasszát követően, majd újabb gólt lőtt a mérkőzés utolsó perceiben, a hosszabbításban.

Nyitókép: MTI