2023. június 2., péntek
VÍZILABDA – EURÓPAI KUPAPOROND

Mélyrepülésben a Radnički

A férfi BL A csoportjának szerdai játéknapján végérvényesen szertefoszlottak a Radnički továbbjutási esélyei. Uroš Stevanović gárdája a tbiliszi Dinamo otthonában szenvedett akár megalázónak is nevezhető, ötgólos vereséget, így biztossá vált, hogy a szerbek nem lesznek ott a nyolcas döntőben.

Férfi BL, 10. forduló, A csoport: Barceloneta–Olimpiakosz 10:5, Jadran (S)–Vouliagmeni 10:10, Pro Recco–Hannover 21:4, Dinamo (T)–Radnički 13:8. Az állás: Barceloneta 27, Pro Recco 24, Olimpiakosz 22, Vouliagmeni 14, Jadran (S) 11, Radnički 9, Dinamo (T) 6, Hannover 3 pont.

Döntős a Vasas

A férfi Eurokupa elődöntőjének első mérkőzésén a Panioniosz otthonában mindössze egy góllal kapott ki a Vasas, így bizakodva várhatta a szerdai, budapesti visszavágót. Az angyalföldiek kellő komolysággal indították a mérkőzést, az első félidő során 6:2-es vezetést szereztek, és vissza sem néztek. 10:6-os hazai előnynél a görögök 7 a 6 elleni letámadásokkal próbálkoztak, aminek eredményeként a magyarok kétszer is betaláltak az üres kapuba, amivel végérvényesen eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Férfi Eurokupa, elődöntő, 2. mérkőzések: Vasas–Panioniosz 12:6 (továbbjutott a Vasas 20:15-ös összesítéssel), Savona–Trieste 13:12 (tj. a Savona 22:21-es összesítéssel).

Nyitókép: A Vasas ezúttal esélyt sem adott a görögöknek (Fotó: MTI)