2023. június 1., csütörtök

Vajdaság/Zenta

Kállai Göblös Nikoletta felvétele

Biztosan a cél felé

Folytatódhat a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola nyílászáróinak cseréje. Gordán Kolos igazgató a napokban írta alá a tartományi képviselőházban a 3,5 millió dináros támogatásról szóló szerződést.

Tandari Ferenc átvette a Bolyai Farkas Alapítvány ajándékcsomagját

Ajándék a Thurzó Lajos Általános Iskolának

Hétfőn délelőtt Zentán a Tiszapart – Alvég helyi közösségben, a Bolyai Farkas Alapítvány egy könyvcsomagot és egy interaktív táblát adott át a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatójának, Tandari...

Gergely Árpád felvétele

Zentánál is elhaladt a Viktor Hugo hajó

Kedden délután a zentai Tisza-parton sétálók nem mindennapi látványban gyönyörködhettek, ugyanis a Tiszán akkor csordogált le a Croisi Europe francia hajótársaság Victor Hugo nevű szállodahajója.

(Gergely Árpád felvétele)

Ajándék a Thurzó Lajos Általános Iskolának

Hétfő délelőtt Zentán a Tiszapart – Alvég helyi közösségben a Bolyai Farkas Alapítvány egy könyvcsomagot és egy interaktív táblát adott át a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatójának, Tandari...

A terem kialakítása teljes mértékben családbarát, hiszen a gyermekeket különféle játékok, a legkisebbeket pedig babahinta is várja (Gergely Árpád felvétele)

Álom született

Ünnepelt a Zentai baba-mama klub szombat este, ugyanis hosszú idő után, és megannyi munkával a hátuk mögött, végre megnyitották az új klubhelyiségüket.

Összesen 125 mesemondó vett részt a szombati versenyen (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

A népmese összetartó ereje a Vajdaságban

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg Zentán a Kálmány Lajos Népmesemondó versenyt. Idén nem csak Kálmány Lajos néprajzkutatóra emlékeztek, hanem Borbély Mihály beodrai mesemondó hetvenedik...

Kállai Göblös Nikoletta felvétele

A közösség élteti tovább az emlékét

Szerény megemlékezés keretében adták át csütörtökön délben Stevan Sremac zentai születésű író édesanyjának, Katarina Sremacnak a felújított síremlékét a helyi pravoszláv temetőben.