2024. április 25., csütörtök

Ingyenes felvételi-felkészítő

A szabadkai középfokú zenedében idén zenei munkatárs – elméleti szak és zenei előadó – klasszikus zenei szak nyílik magyar nyelven

A Szabadkai Zeneiskola a leendő középiskolások számára ingyenes előkészítőket szervez a felvételi vizsgához, szolfézs és zeneelmélet tantárgyakból. Az előkészítőkre három alkalommal kerül sor: március 18-án, április 1-jén és április 29-én, reggel 8 és 11 óra között. A középfokú zenedében a következő tanévben zenei munkatárs – elméleti szak és zenei előadó – klasszikus zenei szak nyílik magyar nyelven. Egy osztályba maximum 8 tanulót vesznek fel.

A szabadkai zenei középiskolába április 18-ától 24-éig lehet jelentkezni a Moja srednja škola portálon vagy személyesen az oktatási intézményben. A felvételi vizsga május 19-én, 20-án és 21-én lesz.

A megmérettetésre való bejelentkezéshez szükséges okmányok: A tanuló általános iskolai év végi bizonyítványa a VI. és VII. osztályból, bizonylat, hogy az általános iskola VIII. osztályos tanulója és az általános iskolában kapott kód (amit egy bizonylaton adnak ki). A zeneiskolából: a második ciklus év végi bizonyítványai, és egy bizonylat, hogy az alapfokú zeneiskola végzős tanulója. Azonban azoknak a tanulóknak is lehetőségük van beiratkozni a középiskolába, akik nem fejezték be az alapfokú zeneiskolát, ehhez pedig egy különbözeti vizsgát kell letenniük, ugyanis ez előfeltétele a felvételi vizsgának. Az alapfokú zenei oktatás szintjének megfelelő vizsga (különbözeti vizsga) a következő tantárgyakból áll: főtárgy (hangszer, magán- vagy népi ének), szolfézs és zeneelmélet.

Szabadkai Zeneiskola

Szabadkai Zeneiskola

A középiskolában a tanulók a szaktantárgyak mellett általános tantárgyakat is tanulnak. Egyebek között magyar nyelv, történelem, két idegennyelv, testnevelés, szociológia, fizika vagy matematika. A zeneiskola a tekintetben is különlegesnek számít, hogy az ide járó diákoknak lehetőségük van ezzel párhuzamosan egy másik középiskolában is tanulni. Az intézmény igyekszik ebben segíteni a tanulóknak, és úgy összeállítani az órarendet, hogy zökkenőmentesen folyjon az oktatás.

Az intézményben egyébként március 16-án egy szülői értekezletet is tartanak a Zeneiskola V. és VI. osztályos tanulói, illetve az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai számára, 17 órakor. Az összejövetel célja, hogy a szülők lássák az itt folyó munkát, de máshonnan érkezett érdeklődők is részt vehetnek az eseményen. További információkért a 024/525–672-es telefonszámon vagy az iskola honlapján érdeklődhetnek: www.muzickasu.edu.rs.

Nyitókép: Szabadkai Zeneiskola