2024. április 23., kedd

Teljes a döntő mezőnye

A Davis-kupa világcsoportja selejtezőjén szombaton továbbjutott Szerbia, Franciaország, USA, Svájc, Svédország és Nagy-Britannia válogatottaihoz vasárnap Dél-Korea, Horvátország, Hollandia, Chile, Finnország és Csehország csatlakozott, és szeptemberben ezek a csapatok alkotják majd Spanyolországgal, Ausztráliával, Olaszországgal és a címvédő Kanadával együtt a csoportküzdelmek mezőnyét, amelyben Finnország az egyetlen újonc. A 16 csapatot négy négyes csoportba sorsolják, szeptember 12-e és 17-e között négy helységben játszanak, és a csoportok 2-2 legjobbja jut el a málagai (november 21–26.) nyolcas döntőre.

Meglepetéssel zárult a lyoni WTA-torna, hisz a 79.-ként rangsorolt 22 éves amerikai Alicia Parks legyőzte az első kiemelt francia Caroline Garciát, és feljött az 51. helyre.

Az amerikaiak új színes bőrű sztárja? Alicia Parks

Az amerikaiak új színes bőrű sztárja? Alicia Parks

A magyar Gálfi Dalma túljutott a linzi selejtező 1. fordulóján, és a tábláért a ranglistán 113. orosz Kamilla Rahimovával mérkőzik. Elszámolták Lola Radivojevićnak az egy héttel korábbi monastiri tornagyőzelemért járó pontjait, amivel a 18 éves szerbiai a 340. helyről a 285.-re haladt.

DAVIS-KUPA – A világcsoport selejtezőjében: Horvátország–Ausztria 3:1, Hollandia–Szlovákia 4:0, Chile–Kazahsztán 3:1, Finnország–Argentína 3:1, Portugália–Csehország 1:3.
LYON – A WTA-torna döntőjében: Parks–Garcia 7:6, 7:5.
LINZ – A WTA-torna selejtezőjében: Gálfi–Klaffner 7:6, 6:4.

Nyitókép: Az amerikaiak új színes bőrű sztárja? Alicia Parks