2024. április 23., kedd
ALPESISÍ-VB

Shiffrin rontott, Brignone nyert

A világ egyik leghíresebb síparadicsomában, a franciaországi Alpokban szomszédos courcheveli és méribeli terepeken kezdődött meg tegnap a téli sportok egyik legjelentősebb rendezvénye, a kétévenként megrendezésre kerülő alpesisí-vb.

A tavalyi pekingi olimpián látott szokatlanul gyenge szereplést Mikaela Shiffrin az idei vb-n is folytatta. A világkupa éllovasa és címvédő amerikai tegnap alpesi összetettben a műlesiklás futamában csak méterekre a céltól, az utolsó előtti kapunál hibázott, így a titulust teljesen megérdemelten az olasz veterán Federica Brignone, a szám tavalyi olimpiai bronzérmese nyerte el. Brignone a vb-ken ritkán remekelt, egyetlen eddigi érmét 12 évvel ezelőtt Garmisch-Partenkirchenben óriás-műlesiklásban nyerte, amikor második volt. A második helyen tegnap a háromszoros világbajnok svájci Wendy Holdener végzett, a bronz pedig az osztrák Ricarda Haaser első vb-trófeája.

Méribel: 1. Federica Brignone (olasz) 1:57,47, 2. Wendy Holdener (svájci) 1:59,09, 3. Ricarda Haaser (osztrák) 1:59,73 perc stb.

Nyitókép: Federica Brignone 33. életévében szerezte meg első világbajnoki címét (Fotó: Beta/AP)