2024. április 25., csütörtök
DAVIS-KUPA

Ruud mégsem lett Györéék ellenfele

A sorsoláson kellemes hír fogadta Oslóban a szerbiai teniszezőket, hisz kiderült, hogy a hazaiak legjobbja, a világranglistán 4. helyezett Casper Ruud, a korábbi hírekkel és a benevezéssel ellentétben, nem vállalja a játékot, így Györéék kevésbé ismert riválisokkal, Norvégiában született szerb származású játékosokkal küzdenek meg, ami erősen növeli a továbbjutási esélyeket. Tegnap közép-európai idő szerint 18 órakor Miomir Kecmanović a ranglistán 1265. Andreja Petrovićtyal, azt követően pedig Györe László a listán 362. Viktor Đurasovićtyal mérkőzött. Szombaton a párossal folytatódik a műsor, majd a Kecmanović–Đurasović és a Györe–Petrović párhar következik.

Szerbia csapata Oslóban

Szerbia csapata Oslóban

DAVIS-KUPA. – A világcsoport selejtezőjében: Üzbegisztán–USA 0:2.
LYON. – A WTA-torna 2. fordulójában: Kovinić–Bondár 4:6, 6:2, 6:3, Garcia–Van Uytvanck 2:6, 6:0, 6:1, Potapova–Burel 6:4, 4:6, 6:3, Paolini–Andrejeva 6:2, 6:3, Zanevska–S. Dzsang 6:2, 6:0.
HUAHIN. – A WTA-torna 2. fordulójában: Andreescu–Zaharova 6:2, 7:5, Maria–Jasztremszka 6:0, 6:4, Watson–Han 6:3, 5:7, 6:4. Negyeddöntő: Dzsu–Zidanšek 6:2, 6:2, Sz. Vang–Watson 6:3, 6:7, 6:4. @sz = cs.

„Komolytalan ügy”

Bűnösnek vallotta magát Nick Kyrgios ausztrál teniszező a korábbi barátnője bántalmazásában, az eljáró bírónő viszont az ügy komolytalansága miatt ejtette a vádakat ellene. A 27 éves teniszező 2021 januárjában veszekedés közben ellökte Chiara Passarit, aki elesett, és beverte a térdét, majd 11 hónappal a szakításuk után jelentette be az esetet a rendőrségen. Az ausztrál bíróság szerint az incidens nem volt komoly, sőt Beth Campbell bírónő úgy vélekedett, inkább a „butaság” és a „zaklatottság” kategóriájába tartozik, így büntetés nélkül lezárta az ügyet. Az ATP világranglistáján 20. játékos azt is elismerte, hogy nehéz időszakon ment keresztül, melyet csak alkohollal és gyógyszerekkel tudott elviselni. Kyrgios pszichológusa szerint a sportoló előző sérülése depressziót okozott a tavalyi wimbledoni torna döntősének, de mentális egészsége már sokat javult azóta. Kyrgios térdsérülés miatt visszalépett az idei ausztrál nyílt teniszbajnokságtól, és nemrég megoperálták, így pár hétig még biztosan nem térhet vissza a pályára.

Nyitókép: Szerbia csapata Oslóban