2024. március 28., csütörtök
NŐI LABDARÚGÁS

Magyarkanizsán is elkezdődött a felkészülés

A szerb női Szuperliga 5. helyén áttelelő TSC Magyarkanizsa együttese január 27-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. A Tisza-parti gárda az alapozás nagy részét hazai környezetben csinálja végig, majd a lányok február végén néhány napot Budapesten töltenek, ahol két barátságos mérkőzéssel zárják le a felkészülési időszakot.

Vajda Fangyó tanítványai február első hétvégéjén a Spartacus B csapata ellen játsszák első felkészülési mérkőzésüket, majd február 11-én a Romániában őszi bajnoki címet szerző temesvári Politehnica látogat Magyarkanizsára. Egy héttel később a szegedi Szent Mihály lesz a kék-fehérek ellenfele, akik azt követően február 23-én az NB II. nyugati csoportjában listavezető Budaörssel mérik össze erejüket, majd két nappal később a többszörös magyar bajnok MTK ellen zárják a felkészülési találkozók sorát. A TSC-s lányok március első hétvégéjén a szerb kupa nyolcaddöntőjében lesznek érdekeltek, március 11-én pedig a Szuperliga 12. fordulójában a belgrádi Zvezda B vendégei lesznek.

A magyarkanizsaiak új szerzeményei, Jelena Vujadinović és Nađa Đurđevac

A magyarkanizsaiak új szerzeményei, Jelena Vujadinović és Nađa Đurđevac

A téli szünetben a Tisza-parti klub elveszítette legeredményesebb játékosát, Ivana Trbojevićet, aki az egyre komolyabb terveket szövögető szegedi Szent Mihályhoz igazolt. A szerb nagyválogatottban is megfordult támadó középpályás 2020 nyarán Görögországból érkezett a TSC együtteséhez, ahol rövid időn belül alapemberré vált, és az azóta eltelt időszakban több gólt szerzett, mint ahány mérkőzést játszott (53 bajnokin 58-szor volt eredményes). Részben az ő pótlására is a kék-fehérek eddig két montenegrói válogatott játékost szerződtettek: a támadó Jelena Vujadinović és a középpályás Nađa Đurđevac is pljevljai Breznica együttesétől érkezett, és mindketten a szezon végéig szóló szerződést kötöttek a magyarkanizsai klubbal.

Nyitókép: A magyarkanizsaiak új szerzeményei, Jelena Vujadinović és Nađa Đurđevac